Helyi sport

2022.06.17. 11:09

Vb-favorit Szegedről

Mindenképpen a legjobb négybe várja a világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatottat Varga Tamás, de inkább a döntőbe. Az aranyéremre hazánk mellett az olimpiai ezüstérmes, Szegedről induló spanyolokat tartja a Szeged SZTE vezetőedzője.

Becsei Dávid

Történelmi jelentőségű olimpiai bronzérem után a hazai rendezésű világbajnokságon alkothat nagyot a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány csapata a csoportkörben Olaszországgal, Kolumbiával és Kanadával találkozik a Margitszigeten. 

 A világbajnoki cím legnagyobb esélyesének a csoportkört Szegeden lejátszó, olimpiai ezüstérmes spanyolokat, illetve a magyarokat gondolom. Az amerikaiak utazó keretét még nem láttam, így kérdés, mennyire fiatalítanak, de leírni semmiképp sem szabad őket 

– beszélt a vb-esélyekről lapunknak Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Szeged SZTE vezetőedzője. 

Hozzátette, fiatal, lendületes olasz válogatottra számít a tornán, jó görögökre, akik bár az olimpián nem jártak, de a magyar válogatottat nemrég megfricskázták. A hollandokra mindig számítani kell a vég­elszámolásnál, míg az orosz csapatot tekintve egy nagy rivális hiányzik majd. 

 Összegezve minimum a legjobb négybe, inkább a döntőbe várom a magyar együttest. Minden poszton jó játékosaink vannak, a kispadon is, így ennek a válogatottnak minden esélye megvan, hogy hazai környezetben felérjen a csúcsra 

– vélekedett nemzeti csapatunkról a tréner. 

Kiemelte, a végső sikerhez fontos, hogy Spanyolországot elkerüljük. Ha ez a két csapat azonos helyen végez négyesében, akkor csak a döntőben találkozhat egymással. Amennyiben valamelyik csapat botlik, az elődöntőben összefuthatnak. 

A világbajnokság D csoportjának küzdelmeit a szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezik. Hétfőn 18 órakor Görögország–Thaiföld mérkőzéssel indul a meccsdömping, majd 19.30-tól spanyol–francia találkozót rendeznek. Utóbbiban a Szentesen is megfordult Gaál Csenge már lemondta a válogatottságot, de ott lehet honosított játékosként az egri származású Hertzka Orsolya. 

 Papírformáról egyik csoportban sem lehet beszélni, de ha a szegedi négyesből sorrendet kell felállítanom, akkor az a spanyolokkal kezdődik és a görögökkel folytatódik a franciák és a thaiföldiek előtt. A junior világbajnok csapatból sokat merít a spanyol, a magyarba viszont a bronzérmesek közül egy sem került be, bár a szentesi származású Dömsödi Dalma közel volt ehhez 

– jegyezte meg Varga, aki a női Universiade-válogatott szövetségi kapitánya is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában