Helyi sport

2022.07.08. 18:29

Ádám Martin 40 gyerekkel futballozott Kisteleken

A forráskúti Ádám Martin élménybeszámolójával zárult a kisteleki nyári focitábor. A magyar válogatott labdarúgó márciusban debütált címeres mezben, majd az Anglia elleni Nemzetek Ligája-meccsen a 68. percben csereként beállva két gólpasszt kiosztott a 4–0-ra megnyert találkozón.

Becsei Dávid

Az 1928-ban alapított Kisteleki TE klubházát díszítő címer alatt várták izgatottan nagyjából negyvenen a focitáborban a forráskúti Ádám Martint, akit megválasztották a 2021–2022-es idény legjobb játékosának a labdarúgó NB I.-ben, amelynek gólkirálya lett harmincegy találattal. 

– Fiatalként nem jártam focitáborokba, de meghívott vendégként Kistelekre már régóta visszajárok. Mindig örülök az ilyen invitálásnak és örömmel jövök, ezen a nyáron még Mórahalmon és otthon, Forráskúton jártam – árulta el a Délmagyarország érdeklődésére a 27 éves játékos. 

Árgus szemekkel figyelték a gyerekek minden mozdulatát a sztárvendégnek, aki a két szervező edző, Czeigersmidt Roland és Dancsok Csaba kérésére élménybeszámolót tartott a fiataloknak. Tavaly nyáron a csongrádi strandon találkoztak utoljára Martinnal, azóta pedig gólkirály, legjobb, illetve válogatott játékos lett. 

Forrás: [email protected]

– Az utolsó találkozónk óta nem csináltam semmit másképpen, keményen edzettem és megkaptam a bizalmat az edzőtől, amit szerencsére meg tudtam hálálni. Csináltam a dolgom a kapu előtt, 32 meccsen 31 gólt szereztem – jegyezte meg monológjában. 

Az élménybeszámoló után folytatódott a meglepetéssorozat, ugyanis autogramkártyákat dedikált Martin a fiataloknak, de rengeteg közös kép is készült. A begyűjtött szelfiket követően egy rögtönzött dekaversenyt is tartottak, amelyben Ádám Martinnak csukott szemmel kellett – a gyerekek ovációja közben – minél tovább a levegőben tartani a labdát. 

– Felkapja az ember a fejét, ha válogatott játékossal találkozik. Én is felkaptam, amikor Dzsudzsák Balázzsal még Vasas-játékosként, már NB I.-es futballistaként összefutottam egy étteremben. Különleges élmény volt – válaszolta arra a kérdésünkre, neki milyen olyan élménye volt, mint amilyet pénteken okozott a gyerekeknek Kisteleken. 

Biztosan távozik Paksról, külföldön folytatja a pályafutását. Ennyit árult el a karrierjét firtató kérdésünkre, hozzátéve, hogy a napokban hamarosan hivatalos bejelentés is történik az ügyben. 

– Kíváncsi voltam, hogy melyik csapatok jöhetnek szóba. A sajtó nem mindent tud, sok minden már eldőlt, hamarosan lehull a lepel a folytatásról. Egy percig sem voltam bizonytalan a nyáron, egy ilyen szezon után tovább kell, hogy lépjek – vélekedett Ádám Martin. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában