Országon belül váltott

2022.07.17. 18:43

BL-induló bajnokcsapathoz igazolt a szegedi futsalos

A magyar bajnoki címvédő szombathelyi Haladáshoz igazolt a szegedi Rutai Balázs. A magyar válogatott rutinos centerének számító 24 éves játékos Veszprémből teszi át a székhelyét a Vas megyeiekhez.

B.D.

Rutai Balázs a 77-es számú mezt választotta a Haladásban.

Forrás: haladasvse.hu

Újabb lépcsőfokhoz érkezett futsalpályafutásában a szegedi születésű Rutai Balázs, aki immár harmadik szezonjára készülhet profi futsalosként. Az elmúlt két idényt a Balaton Bútor FC Veszprémben töltötte, korábban pedig Kecskeméten játszott, az előttünk álló szezonban viszont már a magyar bajnokként a Bajnokok Ligájában induló Haladásban játszik majd. 

A veszprémi csapattal óriási csatában bukta el a DEAC-cal szemben a bajnoki bronzcsatát. Rutai idénye így is parádésra sikeredett, hiszen harminckét gólja mellett rengeteg asszisztot is kiosztott a bajnokság során, így az élvonal egyik legkiemelkedőbb játékosaként tekintenek rá a szakemberek. Fiatal és mégis rutinos, a válogatott alapembereként jellemezte Rutait új edzője, Juanra Calvo, aki a nemzeti csapat klasszisához, Dróth Zoltánhoz hasonlította. 

– Rendkívül boldog vagyok, hogy a Haladásban folytathatom a pályafutásomat! Úgy érzem, jól döntöttem, amikor a váltás mellett tettem le a voksomat. Szeretnék bizonyítani, beváltani a hozzám fűzött reményeket, amit egy ilyen nagy nevű klub igazolása jelent. Remélem, hogy hasonló sikereket élhetünk el közösen a jövőben is, mint amelyeket az előző szezonban sikerült a Halinak – utalt a szerződéskötést követően a szegedi játékos a szombathelyiek sikeres idényére, hiszen a bajnoki cím mellett kupagyőzelemnek is örülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában