Ezüstérem Jeruzsálemben

2022.07.07. 15:56

Brillírozott Kovács Árpád az U18-as Európa-bajnokságon

Ezüstéremmel szaporodott a Titán TC tehetségének, Kovács Árpádnak az éremkollekciója az U18-as atlétika-Európa-bajnokságon, míg a diszkoszvető Dobó Zsombor az ötödik helyen végzett.

B.D.

Az ezüstérmes Kovács Árpád (balról) és edzője, Menyhárt Zoltán. Fotó: Titán TC

A szegedi Titán TC tehetsége, Kovács Árpád brillírozott a jeruzsálemi U18-as atlétika-Európa-bajnokságon. Már a 400 méteres síkfutás döntője előtt jelezte, hogy remek formában érkezett a kontinenviadalra. Nem okozott csalódást a fináléban sem. Óriási hajrát futott Menyhárt Zoltán tanítványa. Az utolsó száz méteren előzte meg lengyel ellenfelét, Wojciakot. Az előfutamban elért egyéni csúcsát is megközelítette, öt századdal elmaradva 47.87 másodperccel másodikként lépte át a célvonalat. A győztes, spanyol David Garcia 46.67-tel zárt a futamot. 

A diszkoszvetők döntőjében a Szegedi VSE-t erősítő Dobó Zsombor a Magyar Atlétika-szövetség beszámolója szerint az utolsó hatodik dobására érte el a legjobb, 57,05 méteres eredményét, amellyel a kiváló teljesítménynek számító ötödik helyen végzett. Az Európa-bajnokságot az ukrán Mihajlo Brudin 64,51 méteres versenycsúccsal nyerte meg. 

Kovács Árpádhoz hasonlóan Horváth Máté gerelyhajításban végzett a második helyen az Eb-n, de a kalapácsvető Viszkeleti Villő (Dobó SE) és a hétpróbázó Kriszt Sarolta (MATE-GEAC) is bravúros ezüstérem megszerzését ünnepelhette Jeruzsálemben. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában