Helyi sport

2022.07.09. 17:30

Édesapaként is igyekszik helytállni a DVSC vásárhelyi játékosa

Nemrég megszületett a kisfia, így már édesapaként vágott bele az új idényre való felkészülésbe Sós Bence. A Debreceni VSC hódmezővásárhelyi labdarúgója szokja az apuka szerepet, miközben túl van már karrierje századik NB I.-es meccsén is.

Vajgely Pál

Sós Bence (a labdával), a Debreceni VSC NB I.-es labdarúgócsapatának játékosa

Fotó: Kovács Péter/MW

– Nemrég édesapa lett, gratulálok a családhoz! Milyen az élet apukaként?

– Vannak nehézségek, de jól bírom az apaságot. Elkezdődött a felkészülésünk, de szeretnék minél többet segíteni a feleségemnek, maximálisan próbálom kivenni a részem a feladatokból. Nagyon boldogok vagyunk, minden percét élvezzük ennek a kis csodának.

– Fiús vagy lányos apukának tartja magát?

– Titkon kisfiút is szerettem volna, de persze a lényeg az egészség. Bízom benne, hogy meg tudom majd tanítani focizni.

– Az elmúlt szezonban megvolt a századik NB I.-es mérkőzése is, ezt a számot pedig már bőven túllépte az idény végére.

– A régi nagyok mindig azt mondták, százig lehet véletlen, utána már nincs ilyen. Örülök, hogy a visszatérésem után, közvetlen a kiesést követően sikerült feljutnunk, most pedig kiharcoltuk a bennmaradást az NB I.-ben. Nagyon nehéz ez a 12 csapatos bajnokság, bízom benne, hogy a közeljövőben még jobb pozíciót tudunk majd elérni. Maximalista vagyok, így van hiányérzet bennem a teljesítményemet illetően, de örülök a mérföldkőnek, hiszen mindenkinek az az álma, hogy minél több meccset játsszon az első osztályban. Szeretnék maradandót alkotni, hogy a kisfiamnak vagy az unokámnak büszkén mesélhessek a karrieremről.

– Változás nem csak a családi életében, hanem a klubnál is akadt, hiszen új befektetők érkeztek a DVSC-hez.

– Mi sem tudtunk annál többet, mint amit a sajtóban lehetett olvasni. Mindenki érezte a bizonytalanságot, de egyéves szerződésem van a klubnál, próbálok a futballra koncentrálni. Persze, a labdarúgásban sosem lehet tudni, mit hoz a holnap, egyik napról a másikra megköszönhetik az ember munkáját, de próbálom szívvel-lélekkel tenni a dolgomat. Optimistán várom a következő szezont, hosszú távon szeretnék a Debrecen játékosa lenni.

– Új edzővel készülnek, a Szegeden is megfordult Joao Janeiróval. Milyennek ismerte meg a portugál szakembert?

Egy nagyon profi mentalitású edzőről van szó, nagyon odafigyel a taktikai elemekre. Ennek persze még nem most van az ideje, de próbálja belecsempészni azokat az elemeket, amiket majd a meccseken szeretnénk játszani. Nagyon pörgős tréningjeink vannak, eddig egyértelműen pozitív számomra az ő személye.

– Ebben a hőségben nem lehet egyszerű a felkészülés.

– Sok felkészülést végigcsináltam már, és persze az emlékek megszépülnek, de nem emlékszem, hogy ennyire embert próbáló időjárás lett volna. Nem akarok panaszkodni, ez egy ilyen szituáció, mi tesszük a dolgunkat, próbálunk korai és kései időpontokban tréningezni.

– Bármilyen nehéz is legyen, viszont amikor hazaér, otthon feltöltődhet a családjával.

Leírhatatlan érzés! Még tanulom egy kicsit az apaságot, de minden perce öröm és boldogság! Le a kalappal a feleségem előtt is, mert támogat, és tudja, hogy pihennem is kell, de amikor otthon vagyok, igyekszem kivenni a részem a munkából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában