Szegedi Úszó Egylet

2022.07.11. 09:08

Elképesztő, amit Pádár produkált

Pádár Nikolett hat érmet, ebből négy aranyat nyert az ifjúsági Eb-n.

Fotó: Török Attila

Elképesztő, amit a Szegedi Úszó Egylet fiatalja, a lapunk által 2021 legjobb szegedi utánpótlás lány sportolójának megválasztott Pádár Nikolett véghez vitt a romániai ifjúsági úszó Európa-bajnokságon. A felnőtt vizes vb-n is szerepet kapott versenyző Otopeniben hét számban indult, és összesen hat érmet szerzett. 

Pádár első lett 200 méter gyorson – itt megvédte a címét –,  a 4×100 méteres mix gyorsváltóval, aztán 4×200 méter gyorson a váltóval, majd 100 méter gyorson is. Ehhez még hozzátett 400 méter gyorson egy harmadik, valamint a 4×100 méteres váltóval egy második helyet. Pádár ráadásul 100 méter gyorson 54,69 másodpercre javította a korosztályos hazai rekordot, amit eddig is a 16 éves szegedi úszó tartott, és majdnem egy másodpercre megközelítette Hosszú Katinka felnőtt magyar csúcsát (53,64 másodperc). Ezzel az eredménysorral pedig Pádár Nikolett kiemelkedő szerepet vállalt abban, hogy a magyar csapat az éremtábla élén végzett.

– A 100 méter gyors előtt nagyon izgultam, hiszen kiváló francia ellenfelem volt, illetve Molnár Dóra, aki második lett mögöttem, szintén remek úszó. Nagyon fájt az utolsó 25 méter, de csak az járt a fejemben, és azért edzettem, hogy minél jobb eredményeket érjek el. Az külön öröm, hogy ketten végeztünk az élen. Négy aranyat nyertem, ezt azért nem gondoltam volna, és nagyon örülök ezeknek a sikereknek – nyilatkozta a magyar szövetség hivatalos médiafelületén Pádár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában