Ugrai Panna aranyérmes

2022.07.11. 14:15

Gardi Dominikát bosszantó bírói hiba fosztotta meg a pontszerző helytől

Pontszerző, hatodik helyen zárhatta volna Gardi Dominika a tízezer méteres pályaversenyt Világjátékokon, de a bírók bennhagytak a szegedi görkorcsolyázó előtt egy kieső olasz sportolót. Aranyéremnek örülhetett akadályúszásban 4x50 méteren a Hód Úszó SE kiválósága, Ugrai Panna.

B.D.

Gardi Dominika (elölről a második) élete versenyén szerepelhet a Világjátékokon. Fotó Tornádó Team

Karrierje csúcspontjához érkezett a szegedi Gardi Dominika, aki az első magyar görkorcsolyázó, aki a Világjátékokon, azaz a nem olimpiai sportágak multisportversenyén szerepelhet. A 11. Világjátékokon az Egyesült Államok-beli Birminghamben Gardi mellett a Hód Úszó SE sportolója, Ugrai Panna képviseli Csongrád-Csanád megyét. 

A Tornádó Team Szeged görkorcsolyázóját élete legnagyobb versenyén debütálásként felhőszakadás fogadta. A tízezer méteres pontelimináción a tizenkettedik helyen végzett. A második napon viszont már brutális hőség és kemény ellenfelek vártak Gardira ezer méteren. A reggeli előfutamból határozott versenyzéssel harcolta ki Dominika az elődöntőbe jutást. A döntőben a rövidtávok közép- és dél-amerikai favoritjai vártak rá, ahol a tizenegyedik helyen végzett. 

– Embertelen hőség után fekete felhők fenyegették a tízezer méteres elimináció indítását. Ezt megúsztuk, az elkeserítően sok hibával dolgozó bíráskodást sajnos nem – kezdte beszámolóját Garzó Erika, Gardi Dominika edzője, aki úgy fogalmazott, tanítványa tartotta a lépést a világelittel. Sorra ejtette ki maga mögül a konkurenciát jelentő versenyzőket, a bírók viszont bennhagyták a kieső olasz sportolót, ami fejre állította a folytatást. 

– Az értékes hatodik hely helyett a hetedikre hozták ki Dominikát, ami több, mint bosszantó. Hosszas reklamáció után sem változtatták meg a döntést. Örülünk a hetedik pozíciónak, de a hatodik pontszerző lett volna – összegzett Garzó. 

A harmadik versenynapon már utcai pályán várt 10 kilométeres pontverseny a szegedi görkorcsolyázóra. Edzője rendkívül nehéz pályaként jellemezte a távot, amelyet három hajtűkanyar, benyúló járdaszigetek és szűk kanyarok nehezítettek. Mindezek ellenére sikerült talpon maradnia, a tizenegyedik helyen futott be Gardi.  

A Világjátékokon három nap után a magyarok az éremtáblázat ötödik helyén állnak, hat arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal. Az egyik aranyérem a hódmezővásárhelyi Ugrai Panna nyakába került a 4x50 méteres akadályúzásban a női csapat 1:49.05-ös idővel csapott a célba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában