Helyi sport

2022.07.29. 08:40

Hét megyei játékos a ma rajtoló NB I.-ben

Ma 20 órakor a Budapest Honvéd–Zalaegerszeg mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó NB I. 2022-23-as szezonja, amelyben összesen hét olyan játékos kap szerepet, aki Csongrád-Csanád megyei kötődéssel bír.

V. P.

Grünvald Attila debütálhat az élvonalban.

Fotó: Dömötör Csaba

Véget ér a nyári szünet a labdarúgó NB I.-ben is: ma este már a nyitómeccset rendezik az OTP Bank Liga új kiírásában.

Az átigazolási időszak még tart, így alakulhatnak a csapatok keretei, de a nyitófordulónak úgy futhatunk neki, hogy összesen hét játékos képviseli Csongrád-Csanád megyét a 12 csapatos mezőnyben. Rögtön a nyitómeccsen lehet megyei érdekeltség, hiszen a Budapest Honvédban szerepel továbbra is a kisteleki Zsótér Donát, miután a kispesti klub élt opciós jogával, és meghosszabbította a szerződését. Szintén a Honvédban játszik a szegedi Batik Bence is, a 28 éves védővel azonban a kispesti klub csütörtökön közölte, kikerült a csapat keretéből. Mint azt Chris Docherty, a Honvéd sportigazgatója elmondta, a Batikkal folytatott beszélgetés alatt közölték vele, nem tudják garantálni számára, hogy a kezdőcsapat tagja lenne, megfelelő ajánlat esetén pedig távozhat a csapattól. Sajtóhírek szerint Batik a Zalaegerszegnél folytathatja pályafutását.

Szombaton a két újonc csatáján újabb megyei játékosokat láthatunk a pályán, hiszen a Kecskemétben kettő, míg a Vasasban egy szegedi játékost találhatunk: a Bács megyeieknél Vágó Levente és Grünvald Attila egyaránt karrierje első élvonalbeli meccsét játszhatja szombaton, amennyiben pályára lépnek a Széktói stadionban. Az angyalföldieknél Szivacski Donát nemrég hosszabbított szerződést klubjával, és kerek jubileumot jelenthetne a játéka, ugyanis a szombati lehet pályafutása ötvenedik NB I.-es mérkőzése.

Már a száz élvonalbeli meccsen is túl van a hódmezővásárhelyi Sós Bence, aki csapatával, a Debrecennel a Kisvárda otthonában nyitja vasárnap az évet. Közelít az ötven NB I.-es találkozóhoz Szélpál Norbert is, a szegedi védő csapata, a Paks a Mol Fehérvárt fogadja vasárnap.

Az 1. forduló programja, ma, 20 óra: Budapest Honvéd–Zalaegerszeg. Szombat, 17.45: Kecskemét–Vasas. 20 óra: Újpest–Mezőkövesd. Vasárnap, 15.45: Kisvárda–Debrecen. 18 óra: Paks–Mol Fehérvár. 20.30: FTC–Puskás Akadémia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában