Szegedi győzelem

2022.07.16. 16:27

Látványos képeken a rekordokat döntögető sziksósfürdői erősemberverseny - Galéria

Rekordszámú nevezés és a legerősebb mezőny jött össze az erősember Talent kupasorozat szegedi állomására, amelyet a Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozón belül rendeztek meg a sziksósfürdői strandon.

Becsei Dávid

A traktorgumi forgatás embert próbáló feladat.

Fotó: Gémes Sándor

Döntögette a kupasorozat rekordjait a sziksósfürdői rendezvény, ugyanis erre jött össze a legtöbb nevező és legnagyobb nézőközönség, valamint a legerősebb mezőny. 

– Előzetesen már tudtuk, hogy rekordszámú nevezésünk lesz. El is jött mind a tíz versenyző, ennél több nevezést nem is tudtunk volna befogadni a kétórás időkeret miatt – árulta el a Délmagyarországnak Deli Tamás, a szegedi forduló egyik rendezője. 

A három dobogós, balról, jobbra: Hevesi Ferenc, Nagymihályi Ferenc és Gavaldik Zsolt.
A három dobogós, balról, jobbra: Hevesi Ferenc, Nagymihály Ferenc és Gavaldik Zsolt.
Forrás: Gémes Sándor

Sebestyén János főszervező az eddigi összes fordulón részt vett, ő a szegedit egyértelműen a legerősebb állomásként jellemezte, ami külön büszkeséggel töltheti el a nevezőket. 

– Nagymihály Ferenc magabiztosan nyerte meg a helyi versenyt, hiszen ötből négy versenyszámban az élen végzett, az utolsóban pedig stabilan teljesített. A Conan-körrel az egész kupasorozat alatt nem ment annyiszor körbe senki, mint ő, így ez a rekord is a nevéhez fűződik. Elképesztő teljesítményt nyújtott, megérdemelte a győzelmet, ráadásul először szerepelt ilyen versenyen – mesélte Deli. 

Az a bizonyos Conan-kör...
Forrás: Gémes Sándor

A második helyen a Deli által dobogóra várt, szintén szegedi Hevesi Ferenc végzett, míg a dobogó alsó fokára a jászladányi Gavaldik Zsolt állhatott fel, Fodor Kornél pedig nagy harcban maradt le a harmadik helyről. A Deli Teamet képviselő Pál András a legkönnyebb versenyzőként a nyolcadikként zárt, míg a battonyai Dávid János egy méhcsípés miatt nem tudta kihozni magából a maximumot, de tisztességgel teljesítette az összes feladatot. 

A Talent kupasorozat szegedi résztvevői.
Forrás: Gémes Sándor

– Sajnos indulás előtt megcsípte egy méhecske Dávid Janit a szeme alatt, ami útközben úgy feldagadt, hogy a mezőkovácsházi sürgősségin injekciót kapott rá. Megérkezve Szegedre már jólérezte magát, végigcsinálta az összes versenyszámot – világított rá Deli Tamás Dávid János elhivatottságára. 

A Talent kupasorozat döntőjét augusztus hetedik a Budaesti Kongresszusi Központban rendezik meg. Elképzelhető, hogy akár öten is ott lehetnek majd a szegedi állomásról, de a szervezők még nem hozták nyilvánosságra az összesített időeredményeket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában