Helyi sport

2022.07.31. 20:05

Magabiztos sikerrel kezdett a HFC

V. P.

A HFC győzelemmel kezdett hazai pályán.

Fotó: HFC

Minden úgy alakult, ahogy azt a Hódmezővásárhelyi FC eltervezte. A fiatal kerettel érkező Újpest FC II. ellen a vásárhelyiek már az első percben helyzetet alakítottak ki. Ekkor még nem jött a gól, de sokat nem kellett várni arra, hogy a HFC megszerezze a vezetést: Irmes távoli átlövésével jutottak előnyhöz a kék-sárgák.

A gól után sem változott a játék képe, a HFC okosan és magabiztosan játszott: amikor kellett, labdát birtokoltak, és több helyzetet is kialakítottak. Lélektanilag is fontos pillanatban jött a második vásárhelyi gól, szintén egy távoli lövésből, és szintén egy nyári érkező szerezte, Schildkraut Krisztián is góllal debütált a HFC-ben. 

A szünet után már nem akadt annyi lehetősége a hazaiaknak, viszont végig magabiztosan futballoztak. Egyetlen lövést leszámítva komoly helyzetet nem is engedélyezett ellenfelének Antal Krisztián csapata, amely még egy kapufáig eljutott a meccsen. 

Végül az első félidőben született két távoli lövés eldöntötte a pontok sorsát, győzelemmel kezdte a szezont a Hódmezővásárhelyi FC, amely a következő, szerdai fordulóban Ceglédre utazik majd.

Antal Krisztián: – Minden csapat ilyen kezdésről álmodik, jól működtünk ma. Máris itt a következő mérkőzés, ott is szeretnénk győzelmet szerezni.

Hódmezővásárhelyi FC–Újpest FC II. 2–0 (2-0)
Labdarúgó NB III., Közép csoport, 1. forduló. Hódmezővásárhely, 300 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Topálszki, Szabó L.).
HFC: Deczki – Molnár B., Ondrejó, Tapiska (Kenderesi, 77.), Schildkraut (Povázsai, 77.), Hunya, Irmes (Bata, 86.), Orosz, Pesuth (Fődi, 88.), Antman, Hegedűs (Asztalos, 86.). Edző: Antal Krisztián.
Újpest II.: Hámori – Horváth D., Eckl, Horváth B., Szűcs Á. (Simon B., 74.), Radosevics, Szabó B. (Benyó, 59.), Geiger (Tamási, 59.), Dékei (Hajdu, 59.), Burzi (Tóth Á., 74.), Kovács D. Edző: Mundi Viktor.
Gólszerzők: Irmes (10.), Schildkraut (44.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában