Tizenhét esztendőn át szolgálta a makói futballt, Magyar György lett a Tiszasziget játékos-edzője

2022.07.04. 13:00

Már nem ő akar a hős lenni a pályán

Búcsút intett az NB III.-as Makó labdarúgócsapatának Magyar György, aki a nyártól a megyei I. osztályban bronzérmes Tiszasziget játékos-edzője lett. Elődjének, Bernát Péternek a munkáját folytatja, de szeretné a saját arcára szabni a csapatot. A keretben nem tervez nagy változásokat, de biztosan lesznek távozók és érkezők.

Becsei Dávid

Magyar György (a labdával) elfogadta barátja hívását. Fotó: Kuklis István

Csodálatos élményekkel hagytam ott a Makó FC-t, amelyet összesen tizenhét évig szolgáltam – összegzett először röviden a Délmagyarország érdeklődésére Magyar György.Elárulta, hogy a tiszaszigeti elnök, Kiss Róbert – akivel már a 90-es évek óta jó barátságot ápol – már decemberben megkereste, hogy a tavaszi szezontól irányítsa a csapatot. Leült vele és Bernát Péterrel is beszélgetni, elmondta nekik, hogy elfogadja a felkérést, de csak a nyártól, mert makói idényét nem szeretné félbehagyni. 

Már a Makó megyei I.-es bajnoki címét követően ott volt a levegőben, hogy távozom, de szívesen vállaltam a kiegészítő szerepet még az NB III.-ban. Már a szezon elején jeleztem viszont Siha Zsolt edzőnek és a vezetőségnek, hogy ez az utolsó szezonom ezen a szinten. Furcsa volt ez az utolsó év. Próbáltam felkészíteni magam, hogy mi lesz, ha vége, mit értem el eddig, és mi vár rám ezután – beszélt érzéseiről a váltást illetően. 

Az edzői feladatokra való felkészüléséről úgy fogalmazott, igyekezett minél többet tanulni Siha Zsolttól, valamint Buzási Péter erőnléti edző munkájából fakadóan is értékes tréningeket dolgozott végig. Az erősítő gyakorlatokat, nyújtásokat fantasztikusnak jellemezte, amelyektől az egész csapat rengeteget fejlődött fizikálisan és mentálisan egyaránt. 

Magyar György játékos-edzőként folytatja Tiszaszigeten, a munkát holnap kezdik meg egyelőre heti három tréninggel. Pénteken ünnepelte 43. születésnapját. Korábban gerincsérv nehezítette meg a mindennapjait, de kerékpározással, kardióval, és odafigyelve az étkezésre és a folyadékbevitelre mostanság már tünetmentes. 

Sikeres csapatot veszek át Petitől, de azt nem jelenthetjük ki, hogy cél a bajnoki cím. Nem ismerjük a Szeged-Csanád GA II.-t, maradt megyei I.-es az SZVSE, az Algyő pedig többek mellett Fülöp Tiborral erősödik a zuhanyhíradó szerint. Továbbviszem az örökséget, de szeretném magamra szabni a csapatot – hangsúlyozta Magyar. 

Nagy változásokat nem terveznek Tiszaszigeten, de Magyar célja, hogy ne ő legyen a hős a pályán, mutassák meg a fiatalok tudásuk legjavát. Nagyjából öt edzőmeccset tervez, az NB III.-as Makó mellett valószínűleg játszanak a SZEOL U19-cel, az FK 1899 Szeged-SZEOL-lal, a Végegyházával és a Mórahalommal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában