Remekül teljesítettek a Makói Erőemelők

2022.07.04. 09:30

Új egyéni rekordok születtek az Eb-n

Nagyszerűen teljesítettek a Kiskunfélegyházán megrendezett Európa-bajnokságon a Mr. Power Sportegyesület versenyzői, akik egyéni legjobbjaikat megjavítva értek el szép eredményeket.

Munkatársunktól

A WPC-Európa-bajnokságon jártak a Mr. Power Sportegyesület tagjai: a Kiskunfélegyházán megrendezett kontinensviadalon a makóiak hét fővel képviselték a klubot. Érdekesség, hogy több egyiptomi versenyző is részt vett az Eb-n, amely az idei évben az eddigi legmagasabb szintű versenyük volt a Maros-partiaknak, ez volt az idei év eddigi főversenye, így minden edzésterv erre a napra volt élesítve. 

Az összes erőemelőnk 800 kiló fölött teljesített, erős csapat vagyunk a mezőnyben. Számokban és helyezésekben is ez volt a legerősebb versenyünk ebben a fél évben. Most egy kis aktív pihenő vár ránk, majd készülünk a professzionális erőemelő-ligakupára, majd a szlovákiai világbajnokságra – összegzett az Eb-t követően Majoros Róbert, a csapat edzője. 

Ami pedig a számokat és a teljesítményt illeti, Debreceni Zoltán 30 kg-mal tornázta fel a tavalyi legjobb összetett, 812,5 kg-os teljesítményét. A 842 kg-os összteljesítmény (guggolás 312,5 kg, fekvenyomás 200 kg, felhúzás 330 kg, mind egyéni rekord) az egyik legerősebb csoportban, a –100 kg-os raw open erőemelésben második helyet jelentett számára. 

Fülpesi Tibor 45 kg-mal javította meg a legjobb összetettjét, a 835 kg-os teljesítményével (guggolás 300 kg, felhúzás 330 kg, fekvenyomás 205 kg, az első kettő egyéni rekord) a 125 kg-os raw open erőemelésben első lett, akárcsak az abszolút erőemelésben. 

Hajdú Balázs 35 kg-ot javított az összetettjén, ő is elérte a 800 kg-ot ezáltal (guggolás 305 kg, fekvenyomás 190 kg, felhúzás 305 kg), így a 90 kg-osok között első lett. 

Két fekvenyomó is a csapattal tartott, Mata Ferenc a juniorok között, a –90 kg-osok súlycsoportjában 167,5 kg-ig jutott, amivel megnyerte a versenyt, akárcsak a junior –67,5 kg-osok között induló Áder Benjámin, aki 130 kg-mal győzött, ezzel 7,5 kg-mal döntötte meg saját legjobbját. 

Nem az egyesület tagja, de Majoros Róbert irányítása alatt készült Antal Zsolt, aki a mastersek között tudott nyerni a –125 kg-os súlycsoportban, miután guggolásban (300 kg) és felhúzásban (310,5 kg) is WPC-masters-világcsúcsot állított fel, fekvenyomásban pedig 190 kg-ig jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában