Pár napig gyógyul

2022.07.19. 08:20

Megúszta a balesetet Gardi Dominika

Vajgely Pál

Gardi Dominika (pirosban) nem teljesen elégedett. Fotó: TWG

Szerencsére minden rendben. Gardi Dominika kapcsán ez a legfontosabb, hiszen a Tornádó Team Szeged görkorcsolyázója hatalmasat bukott a 15 ezer méteres eliminációs versenyen a birmingham-i világjátékokon, kórházba is szállították, de megúszta komoly sérülés nélkül.

A sebeim még gyógyulnak. A hátamat és a vállamat ütöttem meg kicsit, ezért vitt be a mentő, de minden eredmény rendben volt. Rosszabbnak nézett ki az esésem, mint amilyen valójában volt. Kíváncsi lettem volna, hogy milyen lett volna a futam a végéig, de nekünk tudnunk kell kezelni ezt a helyzetet, hogy ez a futam márpedig elúszott – válaszolta állapotával kapcsolatban az első magyar görkorcsolyázóként a nem olimpiai sportágak versenyére kijutott szegedi sportoló.

Tudtuk, hogy más lesz a pálya, ez így is volt, de alkalmas volt versenyzésre. Az utcai pálya nagyobb meglepetés volt, többször változtattak a lezárásokon is, a kijelölt utca pedig meglehetősen veszélyes volt. Hozzá kell tegyem, az én esésem ettől teljesen független volt. Ha már esni kellett, akkor szerencsésen alakult, mert ez volt az utolsó távom. Az eséssel ez a táv elúszott, hiszen két körönként kiesik az utolsó – tette hozzá Gardi Dominika.

A világjátékok előtt úgy fogalmazott, szeretne a legjobb nyolc közé kerülni a futamaiban, ez pedig a 10 ezer méteres eliminációs versenyen sikerült is, ahol hetedik lett.

A hetedik helynek nagyon örülök, de nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, mert úgy érzem, maradt bennem még egy kicsit, amivel más távokon is nyolcon belül lehetettem volna. Úgy érzem, a későbbiekben meg tudom mutatni azt, ami bennem van.

A szegedi sportoló egy héttel hamarabb utazott ki az Egyesült Államokba, kisebb késéseket leszámítva problémamentesen jutott el a helyszínre és haza, viszont a későbbiekben már a magyar küldöttség közül többen is kalandos út után értek célba.

Az első futam előtt még több drukk volt bennem, de rám ez jellemző, hogy a rajt előtt még jobban izgulok. Eséstől függetlenül is lett volna egy hét pihenőm, most pár nap gyógyulást követően készülünk az augusztus közepi, belgiumi Európa-kupa zárófordulóra, majd szeptemberben lesz az Európa-bajnokság, október végén, november elején pedig jön a világbajnokság – zárta Gardi Dominika. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában