Büszkék lehetnek

2022.07.13. 14:39

Megyei vízilabdázók lettek ezüstérmesek az U19-es Európa-bajnokságon

A Szentesi VK két korábbi játékosával, Dömsödi Dalmával és Mácsai Eszterrel a soraiban lett ezüstérmes az U19-es női vízilabda-Európa-bajnokságon a magyar válogatott az izraeli Netánjában. A döntőt Spanyolország ellen 9–8-ra vesztették el Benczur Márton szövetségi edző tanítványai. Magyar csapat először játszott a fináléban történelme során ebben a korosztályban.

Becsei Dávid

Az Európa-bajnoki ezüstérmes U19-es női vízilabda-válogatott. Fotó: Magyar Vízilabda-szövetség (MLVSZ)

– Félig üres az a bizonyos pohár, mert bár boldog vagyok, hogy döntőbe jutottunk, jó lett volna megnyerni – vélekedett a Délmagyarországnak Dömsödi Dalma, aki az FTC-Telekom játékosa. – Nagy dolog, hogy ezüstérmesek lettünk, mert nem voltunk tisztában a torna előtt az erőviszonyokkal. Miután lejátszottuk az első csoportmeccsünket és megnéztük a többieket, láttuk, hogy lehet itt keresnivalónk. Ebben a korosztályban mi jutottunk be először az Európa-bajnokság fináléjába, erre büszkének kell lennünk – tette hozzá a 19 éves tehetség. 

Dalma hozzátette, a 2023-as világbajnokságon még játszhat ebben a korosztályban, így azon a tornán mindenképpen szeretne fényesíteni majd az idei ezüstérmen. 

– Ami a spanyolok elleni döntőt illeti, sok gólt ajándékoztunk nekik az elején. 6–2-re elléptek, innen nagy nehézségek árán felzárkóztunk, de megfordítani már nem tudtuk a mérkőzést – emlékezett vissza Dömsödi. 

Az Európa-bajnokságot követően biztosan jut néhány nap pihenő Dömsödi Dalmának, de reménykedik benne, hogy túl sokáig nem marad labda és edzés nélkül. Ez azt jelentené, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány számít rá az augusztus 27-től szeptember 10-ig Horvátországban rendezendő felnőtt Eb-n. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában