Belehúzott a Balástya

2022.07.14. 15:48

Mutatjuk a sorsolást, óriási rangadót rendeznek a megyei I. osztály nyitányán

Megtartották a felnőtt megyei labdarúgó-bajnokságok sorsolását a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Csongrád-Csanád megyei Igazgatóságán. A megyei I. osztály rögtön egy pikáns rangadóval rajtol, ugyanis a címvédő Szegedi VSE a tavalyi ezüstérmes Szeged-Csanád GA II.-t látja vendégül augusztus 21-én.

Becsei Dávid

A zöld mezes Kiskundorozsma a bajnok újoncot, az FK 1899 Szeged-SZEOL-t fogadja a megyei I. osztály első fordulójában, míg a fehér mezes Szeged-Csanád GA II. a címvédő SZVSE vendége lesz.

Fotó: Karnok Csaba

Nagyjából egy hónap múlva rajtolnak a bajnoki küzdelmek a megyei labdarúgó-életben. A megyei I., II. és III. osztály küzdelmei egyaránt az augusztusi, ünnepi hétvégén kezdődnek. Az államalapítás ünnepén meccstilalom van, így a mérkőzések jelentős többségét 21-én vasárnap rendezik majd meg. A befejezés már nem ennyire egységes. A megyeegy utolsó 2022-es fordulóját december 3-4-én tartják, míg a megyekettőben és a megyeháromban november 26-27-én zárnak. A megyei IV. osztályú mérkőzésekre szeptember első hétvégéig kell várni, míg november 12-én és 13-án már véget is ér az őszi idény a Homokhát és Tisza-Maros csoportban. 

Pikáns rangadóval indul a megyei I. osztály 2022–2023-as szezonja. Az előző idény az SZVSE és a Szeged-Csanád GA II. versenyfutásáról szólt a bajnoki címért. Ebből előbbi kerül ki győztesen, de az osztályozón a Teskánd ellen nem tudta kiharcolni a feljutás az NB III.-ba. A két szegedi klub rögtön az első fordulóban összecsap majd az SZVSE otthonában. Az újoncok idegenben kezdenek, Az FK 1899 Szeged-SZEOL Kiskundorozsmán, míg a Balástya a tavalyi bronzérmes Tiszasziget otthonában. Nehéz idénykezdet vár Kiss Máté csapatára, ugyanis Magyar Györgyék után az SZVSE-t fogadják, utaznak Algyőre, majd vendégül látják a Szeged-Csanád GA II.-t. 

Sorsolás, 1. forduló, Megyei I. osztály: Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II., SZVSE–Szeged-Csanád GA II., Tiszasziget–Balástya, Deszk–Mórahalom, Kiskundorozsma–FK 1899 Szeged-SZEOL, UTC–Szentesi Kinizsi. 

Megyei II. osztály: Ásotthalom–Csanytelek, Szegvár–Apátfalva, Bordány–Székkutas, St. Mihály–Sándorfalva, Mindszent–Csongrád, Makó II.–Csengele, Tömörkény–Üllés, Mártély–Szegedi Pázsit SE. 

Megyei III. osztály: Csanádpalota–Ruzsa, Forráskút–Deszk II., Baks–Kistelek, Röszke–Sándorfalva II., Zákányszék–Földeák, Öttömös–Bordány II., Zsombó–Algyő II., Makó FC-Duocor Givaudan–Pusztamérges. 

Megyei IV. osztály, Homokháti csoport: Üllés II.–Tápé, Csengele II.–Gyálarét, Fülöp SE–Domaszék, Dóc–Szatymaz, Tömörkény II.–Balástya II., Kiskundorozsma II.–UTC II. Tisza-Maros csoport: Pázsit II.-Újszentiván–Tiszasziget II., Szikáncs–Rendőr TE, Ópusztaszer–Eperjes, Mozogj a Sportért SE–Maroslele, Mindszent II.–Kübekháza, Nagylak–FK 1899 Szeged II. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában