Veterán Eb Olaszországban

2022.07.25. 07:00

Nem tudta megvédeni a címét Vitsek Iván

Ezúttal nem jött ki a lépés Vitsek Iván számára: a Floratom AC Szeged játékosa nem tudta megvédeni Budapesten megszerzett veterán Eb-címét Olaszországban, Lukács Levente pedig először volt ott a mezőnyben.

Vajgely Pál

Lukács Levente (balról) először vett részt veterán Eb-n, Vitsek Iván nem tudott címet védeni.

Fotó: Floratom Szeged AC

Három szegedi volt érdekelt az olaszországi Riminiben megrendezett veterán asztalitenisz Európa-bajnokságon, ahol igen népes mezőny yűlt össze, hiszen összesen 3600 versenyző vett részt a kontinensviadalon. A Floratom AC Szeged játékosai közül Vitsek Iván egyéniben harmadik lett az 50+-osok között, míg Varga Sándorral alkotott párosuk a nyolc közé jutott. Kancsár Attila a csoportkör után búcsúzott, majd a vigaszágon a legjobb nyolc közé jutott, míg először lehetett ott a veterán Eb-n Lukács Levente, aki a 40+-osok mezőnyében egyéniben a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi győztes, a címét megvédő belga Merchez ellen kapott ki.

– Elégedett vagyok az eredményemmel és a mutatott játékkal is. Nyertem két szoros mérkőzést, a legjobb 16 közé jutásért a párosban bajnok cseh játékost null-kettőről győztem le, döntő szettben négy-egyre is vezetett. Reális volt az eredményem, első alkalommal, kiemelés nélkül elégedett vagyok a teljesítményemmel – összegzett lapunknak Lukács Levente. 

Budapesten aranyérmes volt, Riminiben viszont nem sikerült felállnia a dobogó tetejére Vitsek Ivánnak, aki az elődöntőben a lett Vasiljevs-szel szemben maradt alul, így harmadikként végzett.

– Nem voltam olyan jó formában, ami címvédéshez kellett volna. Nagy csatában elveszítettem a második szettet, kettő-nullról pedig nem tudtam már fordítani. Az egész Eb-n nem éreztem igazán a játékot, így sajnos nem sikerült a címvédés. Pont ötven éves voltam, amikor megnyertem, három év pedig nagy idő, így korból adódóan lehetnek változások a mezőnyben. Ha megnyertem volna, az szép eredmény lett volna, a harmadik hellyel viszont nem vagyok elégedett – mondta Vitsek Iván, aki párosbeli teljesítményéről elmondta, bár két meccslabdájuk is akadt olasz ellenfelükkel szemben a negyeddöntőben, de azt nem tudták kihasználni.

– Abból egy érmet még ki lehetett volna hozni, de az egyéni teljesítményem fájdalmasan érint, mert mindenképpen szerettem volna megnyerni. 350 induló volt, ebből most ez jött ki. Megpróbálom jövőre Norvégiában végrehajtani ezt – tette hozzá Vitsek, hiszen 2023-ban Norvégiában találkoznak majd a veterán asztaliteniszezők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában