Fontos év jön

2022.07.26. 14:39

Párizsban is ott lenne Major Endre

Major Endre a harmadik paralimpiáján szerepelne.

Fotó: Kuklis István

Csendesen telik a nyár Major Endre számára. Az ATSK Szeged paraasztaliteniszezője számára nem olyan intenzív az edzésmunka, de természetesen nem áll le teljesen ezekben a hetekben sem. Az elmúlt időszakban egy alsóörsi edzőtáborban vett részt, hamarosan, augusztusban pedig egy görögországi világkupa szerepel a programban az év legfontosabb versenye előtt: novemberben ugyanis világbajnokságot rendeznek.

– Szintentartáson vagyunk jelenleg, mégiscsak itt ez a nagy nyári meleg. Picit lazítottunk, hiszen az idő sem sürget minket, augusztus vége felé kezdünk el majd keményebben edzeni – mondta lapunknak a paralimpikon.

Major Endre Tokióban második paralimpiáján vehetett részt tavaly Tokióban, ahol az ötödik helyen végzett az S1-es kategória egyéni versenyszámában. Az előző ötkarikás játékok halasztásával csak három év telik az újabb paralimpiáig, az ATSK Szeged sportolója pedig azért dolgozik, hogy mindenképpen ott legyen majd a 2024-es mezőnyben is. Hogy odáig milyen út vezet, az viszont még egyelőre képlékeny.  

– A cél, hogy ott legyek Párizsban, ennek megfelelően van összeállítva a program, így készülök. A granadai vb is egy fontos mérföldkő, de az olimpiai kvalifikáció csak jövőre élesedik majd. Persze, világranglista-pontot kapunk a vb-szereplésért, de a döntő év az 2023 lesz, akkor kell nagyon ráhajtanunk és minél jobban szerepelnünk. Egyelőre sajnos nem látjuk a pontos menetrendet, hogy mi vár ránk majd jövőre – zárta Major Endre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában