Készül a vb-re

2022.07.19. 14:14

Rajt-cél győzelmet aratott a szegedi triatlonos

V. P.

Szilágyi Péter a dobogó tetején.

Fotó: www.sportshot.de

Végig vezetve nyerte meg a Tatán megrendezett Old Lake Man nevű versenyt Szilágyi Péter. A középtávú bajnokságon 1,9 km úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futás várt a résztvevőkre az Öreg-tó körül megrendezett viadalon.

– Edzésből érkeztem, hiszen a hosszútávú magyar bajnokságra és a világbajnokságra készülünk. Szerettem volna maximumot nyújtani, ez most sikerült is. Persze, mindig reménykedek egy ilyen teljesítményben, egy győzelemben, de nem mindig hozza ezt az élet – összegzett lapunknak Szilágyi Péter.

A szegedi triatlonos az egyes rajtszámot viselve állhatott rajthoz, győzelme pedig nem is forgott veszélyben.

– Magyarországon az egyik legjobb hangulatú versenyről van szó. Neoprénes ruhában úsztunk, majd elsőként értem partot, rajt-cél győzelmet arattam, az egyes rajtszám szerencsét hozott. Biciklin az erős oldalszél és a nem a legjobb minőségű út nehezített, majd a futás alatt egy viszonylag magas, de nem erős tempót választottam, hogy ezen a héten nyugodtan tudjam folytatni a felkészülésemet. Meleg volt, ebből szempontból pedig hasznos volt, hogy ilyen időjárási körülmények között a frissítéseket jól tudtuk gyakorolni, a magyar bajnokságon mindig elcsípjük a hőséget, a hawaii vb-n pedig 95%-os páratartalom vár ránk – mondta a rá váró feladatokról Szilágyi Péter.

A szegedi triatlonosnak még egy hónapja van a hosszútávú magyar bajnokságig, majd ezt követően nagyjából két hónapja lesz a legnagyobb versenyéig, a világbajnokságig, amelyre a koronavírus-járvány miatt két éve készül már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában