Helyi sport

2022.07.14. 18:20

Sorsoltak a MOL Magyar Kupában – öt megyei csapat kapott ellenfelet

Az augusztus 6-i hétvégén rendezik meg a labdarúgó MOL Magyar Kupa első fordulójának mérkőzéseit. Az országos főtáblán öt Csongrád-Csanád megyei csapat érdekelt, a Szeged-Csanád GA viszont csak a harmadik fordulóban csatlakozik be a küzdelmekbe.

B.D.

A piros-kék mezes Szegedi VSE a Kisújszállás vendége lesz a MOL Magyar Kupa 1. fordulójában.

Fotó: Karnok Csaba

Földrajzi elhelyezkedésük alapján négy darab 32-32 csapatos csoportba sorolták be a csapatokat, majd a MOL Magyar Kupa első két fordulójában onnan kapnak ellenfelet. Az első kört az augusztus 6-i hétvégén rendezik meg, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Mindegyik Csongrád-Csanád megyei labdarúgócsapatra idegenbeli találkozó vár.

Az NB III. Közép csoportjában a Szolnok ellen indítja itthon a szezont a Makó FC, a kupában ugyanez lesz a párosítás, csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartják a meccset. A Hódmezővásárhely a Bács-Kiskun megyei I. osztály bajnokának, a Kiskunfélegyházának lesz a vendége, míg a megyei II. osztályú Székkutas az előző szezonban még NB III.-as, ősztől viszont már megyekettes Dabas-Gyón otthonában vizitál.

A 2022-ben az Amatőr Kupát megnyert SZVSE a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály legutóbbi hatodik helyezettjét, a Kisújszállást kapta ellenfeléül. A megyeegyes Deszkre a Bács-Kiskun megyei I. osztály 2021–2022-es idényének tizenegyedik helyezettje, a Kecel vár.

Csütörtökön a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokság sorsolását is megtartották az MLSZ Csongrád-Csanád megyei Igazgatóságán, az első forduló párosításait ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában