Összetettben megosztva vezet

2022.07.12. 13:41

Szánkóhúzás hozta meg Véró Alex sikerét

Nüanszokon múlott, de a jó sorsolásának is köszönhetően a Sárbogárdon megrendezett erősember Prémium Liga második fordulóját a derekegyházi Véró Alex nyerte meg.

Becsei Dávid

A nagyjából 560 kg-os traktorgumi forgatása világszínvonalú versenyszám, nem is megy mindenkinek. Fotó: Deli Team

– Az első versenyszám mindenkinek új volt. A klasszikus feladatokat szánkóhúzással tették izgalmasabbá a szervezők. 200 kg-mal indultak, ezt 15 méterenként kétszer 100-100 kg-os hordóval nehezítették – mutatta be az új versenyszámot érdeklődésünkre Alex edzője, Deli Tamás. Véró utolsóként húzhatott szánt, így tudta, meddig kell mennie a győzelemért. 

A rönknyomás sem okozott gondot Véró Alexnek. Fotó: Deli Team
A rönknyomás sem okozott gondot Véró Alexnek. Fotó: Deli Team

– Sokat számított, hogy tudtuk, meddig kell húznia. Küzdött, de bekiabáltam neki, hogy lépjen még egyet, és ezzel megnyerte a versenyszámot. Innentől gyakorlatilag mindig láthatta, mennyit kell teljesítenie – árulta el Deli. 

A kedvező sorsolás végigsegítette a versenyen Véró Alexet, akinek az utolsó versenyszámban maximumot sem kellett nyújtania. Kőgolyópakolásban hét-nyolc a reális számára, most viszont kiszámolták, öttel is megnyeri a versenyt. Meg is nyerte, így összetettben Juhász Péterrel holtversenyben vezetik a hatállomásos versenyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában