Büntetőkkel nyertek

2022.07.13. 13:42

Szegedi neurológus is tagja a világbajnoki címet nyert orvosválogatottnak

Büntetőkkel nyerte meg a labdarúgó-világbajnoki döntőt a magyar orvosválogatott Portugáliában. A csapat tagja volt a szegedi neurológus, Annus Ádám is, aki lábsérülés miatt egyetlen mérkőzésen sem tudott pályára lépni.

Becsei Dávid

A magyar orvosválogatott a 41. Medigamesen. Fotó: Annus Ádám archívuma

A spanyol-portugál határhoz közel, Vila Real de Santo Antónióban rendezték 41. alkalommal a Medigamest, az orvosok és egészségügyi dolgozók számára kiírt Világjátékokat. Több, mint tíz sportágban versenyeztek, labdarúgásban pedig a magyar orvosválogatott nyerte meg a világbajnoki aranyat, miután Norvégiát 2–2-es rendes játékidő (kétszer harminc perc) után 7–6-ra legyőzte tizenegyesekkel. 

A magyar nemzeti csapat tagja volt a szegedi neurológiai klinikán dolgozó Annus Ádám is, aki 2019-ben a megyei II. osztályú Móravárosi Kinizsből vonult vissza. 

– Sajnos egy percet sem tudtam játszani a Medigamesen, mert egy kisebb combizom húzódással utaztam ki Portugáliába, majd az első csoportmeccs előtt a másik lábam is megsérült. Mindezek ellenére óriási élménnyel gazdagodtam, hogy nyertünk, mert 2015-ben a csehek ellen egy ugyanilyen döntőt elveszítettünk szintén büntetőkkel – árulta el érdeklődésünkre a 32 éves Annus Ádám. 

A Medigameset minden évben megrendezik, azonban a koronavírus-járvány miatt utoljára 2019-ben jöttek össze az egészségügyi dolgozók a Világjátékokon. 

– Sajnálom, hogy a sérülésem miatt nem léphettem pályára, de így legalább van motivációm, hogy jövőre ismét jöjjek a Medigamesre, amelyet Madeirán rendeznek meg – folytatta. 

Hat nap alatt hat mérkőzést játszottak, ami amatőr sportolóként rendkívül megterhelte a csapatokat. Kolumbiából négy együttes is érkezett a vb-re, közülük hárommal találkoztak a magyarok. 

A mérkőzések mellett tartottak szimpóziumot is a Világjátékokon, amelynek témája rendszerint a sportorvosi témakörök. A szakma mellett a labdarúgás szenvedélye hozza össze évente néhány alkalommal az orvosválogatottat. Fix időpont a pünkösdhétfő és november utolsó hétvégéje, ilyenkor minden a futballról és a beszélgetésről szól. 

Annus Ádám a rendszeres futballal már felhagyott, de úgy fogalmazott, kétgyermekes családapaként lábtenisszel és kispályás focival próbál meccsben maradni. 

A magyar csapat tagjai: Somogyi Péter, Benke Kálmán, Altorjay Boldizsár, Berta Dániel, Lukács Márk, Veréb Attila, Annus Ádám, Rácz Levente, Gyimesi Tamás, Kollár Iván, Gelencsér Gergő, Miltner Szabolcs, Szijártó Balázs, Valóczki József, Gelencsér Bálint, Belák Mátyás, Fazekas Gábor, Radics Domonkos. Edző: Papp Zsolt. 

A magyar csapat eredményei, csoportmérkőzések: Magyarország–Brazília 3-0, Magyarország–Kolumbia 5-0, Magyarország–Kolumbia 4-2. Negyeddöntő: Magyarország–Secumed (délamerikai csapat) 2-0. Elődöntő: Magyarország–Mexikó 1-0. Döntő: Magyarország–Norvégia 2-2 (büntetőkkel: 7–6). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában