52. Országos Szenior Úszóbajnokság

2022.08.17. 14:08

1993-as csúcsot döntöttek meg a vásárhelyi úszók

Ötödik helyen zárták a Hód-Triatlon és Öttusa SE versenyzői a Gyulán megrendezett 52. Országos Szenior Úszóbajnokságot, amely a Dr. Regele Károly Emlékverseny is volt.

B.D.

A Hód-Triatlon és Öttusa SE mix gyorsváltója, amely megdöntötte az 1993 óta fennálló országos csúcsot.

Fotó: Hód-Triatlon és Öttusa SE

A hódmezővásárhelyi klub húsz fővel képviseltette magát, négy új országos csúccsal gazdagodtak – áll a lapunknak megküldött közleményükben. Korábban már beszámoltunk róla, részt vett a gyulai versenyen a szegedi Gábe Tamás is, aki öt bajnoki címet és hét ezüstérmet szerzett. 

A Hód-Triatlon és Öttusa SE gyulai versenyzői.
Fotós: Hód-Triatlon és Öttusa SE

A 4x50 méteres mix gyorsváltó (Szabó Tamás, Okos Ákos, Gregus Brigitta, Bere Katalin Viktória) nagyjából másfél másodperccel (1:51,15) döntötte meg az 1993 óta regnáló országos csúcsot az 1. korcsoportban. 

200 méteres férfi mellúszásban Okos Ákos hét másodperccel javította meg az 1. korcsoportos eddigi legjobb időt. Nem volt hitelesített időeredmény a 4x50 méteres férfi gyorsváltó 1. korcsoportjában, amely a vásárhelyiek szemfülességének köszönhetően Gyulán megváltozott. A Köteles Dávid, Seres Medárd, Okos Ákos, Papp Norbert összeállítású négyes új országos alapcsúcsot állított fel. 

A Hód-Triatlon és Öttusa SE az ob-n 136 versenyponttal gazdagodott névsora: Bakony-Sallai Ágnes, Bere Katalin, Dimák Dávid, Dura Tímea, Fehér Zsolt András, Gregus Brigitta, Gregus Zoltán, Köteles Dávid, Kötelesné Olasz Ivett, László Mónika, Monok Sára, Okos Ákos, Olasz Sándorné Kis Éva, Papp Norbert, Seres Medárd, Seres Szilvia, Szabó Edina, Szabó Tamás, Vargáné Dezső Mária, Wéber Vanda. 

A római masters-Európa-bajnokságon hét fő képviseli majd a hódmezővásárhelyieket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában