3 meccs, 9 pont

2022.08.15. 12:53

A Hódmezővásárhelyi FC vezeti az NB III. Közép csoportját

Folytatta remek idénykezdését a Hódmezővásárhelyi FC NB III.-as labdarúgócsapata. A Közép csoport harmadik fordulójában az újonc pécsieket, a PTE-PEAC-ot győzték le Antal Krisztián tanítványai 2–1-re itthon, míg az Iváncsa 2–1-es sikerével elvitte a pontokat Makóról.

B.D.

Hátrányból fordított a sárga-kék mezes HFC a PTE-PEAC ellen.

Fotó: Török János

Kapura veszélyesebben kezdett a HFC, Schildkraut hibázott el egy óriási ziccert. Tizenegyesből szerzett vezetést a Pécs, ami megfogta a vásárhelyi csapatot. Az átmeneti zavar után visszavette az irányítást a listavezető, sőt, a szünet előtt még fordított. Előbb Bartát nem tudták tartani a védők a bal oldalon, aki estében, a védő szorításában még el tudta pöckölni a labdát Paceka mellett a bal sarokba. A 39. után a 44. percben is Barta került főszerepbe, aki a kapus lábai között gurított közelről a hálóba. A második félidőben egy-egy nagy lehetőség adódott, de Bata, valamint a korábbi vásárhelyi Forró is hibázott, így 2–1-re nyert a HFC. 

Nem tört meg az Iváncsa hibátlan sorozata Makón. A hazaiak a 30. perctől emberhátrányban játszották Sirokmán kiállítása miatt, a vendégek pedig tizenegyesből szereztek vezetést. A 48. percben egyenlített a Siha-csapat, Juhász Jónás az oldalvonal mellől, nagyjából 40 méterről szerzett látványos gólt. Sokáig viszont nem örülhettek a hazai szurkolók, ugyanis az 53. percben Salacz megszerezte önmaga és csapata második találatát, amivel kialakította az 1–2-es végeredményt. 

Antal Krisztián, a HFC edzője: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Szerettünk volna korán előnybe kerülni, ez nem jött össze, e helyett mi kaptunk gólt. Fontos volt, hogy a szünet előtt még sikerült visszavennünk a vezetést, egy percig nem adtuk fel. A második félidőben is szerettünk volna hasonlóan magas ritmust diktálni, de itt már fáradtabban mozogtunk, viszont végig keményen küzdöttünk. 

Siha Zsolt, a Makó edzője: – Magasabb színvonalú játékot vártam magunktól, a mérkőzés elején tompák voltunk. Sok helyzetet alakított ki az ellenfél, eddig ez nem volt ránk jellemző. Keressük az okokat, dolgozunk a hibáink kijavításán! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában