Oldódniuk kellene

2022.08.31. 19:55

A makói görcs újabb vereséget hozott

Két lesgólig jutott a Makó Cegléden, míg a hazaiak lőttek egy érvényeset is, így a hagymavárosiak sorozatban ötödik mérkőzésükön nem tudtak győzni a labdarúgó NB III. Közép csoportjában.

Becsei Dávid

Kétszer is lendült a zászló makói gól után les miatt Cegléden.

Fotó: Török János/illusztráció

Tipikus tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, amelynek első öt percében javarészt a ceglédi térfélen folyt a játék. Hosszú kirúgás után a ceglédiek támadója a kapufára bombázta a labdát a 10. percben. Kapufa után gól, ráadásul makói született, de sajnos lesről. Vladul Stefan lövését követően emelte magasba zászlóját a partjelző. Nem sokkal később ismét Vladul veszélyeztetett, Popgeorgiev beadását az oldalhálóba lőtte. 

A játékrész derekán kétszer is veszélyeztette a hazai kaput Nikics, de mindkét feje elkerült azt. A 40. perc újabb makói lehetőségeket hozott, Csányi két szabadrúgást is elvégzett, majd Vladul lőtt gólt, de a játékvezető szerint ismét lesről. 0–0-val mehettek szünetre a csapatok, a 45 percnyi mezőnyfölény viszont nem hozott érvényes makói találatot. 

Több veszélyesnek tűnő helyzet is kialakult a második félidő elején, de a makói labdák rendre elkerülték a hazai kaput. Az 56. percben Annus Árpád szerezte meg a győzelmet jelentő ceglédi gólt, miután hosszan vezette a labdát, majd a tizenhatos előteréből a jobb sarokba lőtte azt. 

Nagy erőket mozgósítottak a vendégek az egyenlítőgólért, de rendre tisztáztak a ziccer előtt a ceglédi védők, vagy éppen pontatlanra sikerült a lövés. A vége 1–0, sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a Makó, amely vasárnap 16 órától a PTE-PEAC-ot látja vendégül zárt kapuk mögött. 

Siha Zsolt: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, mert megkockáztatom, osztálykülönbség volt a csapatok között. Viszont ameddig a kapu előtt ennyire görcsösek vagyunk, nem tudunk előre lépni. 

Cegléd–Makó FC 1–0 (0–0) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 6. forduló. Cegléd. Vezette: Újhelyi Tamás (Elek, Pálinkás). 
Cegléd: Haála – Orlov, Schmidtka, Rjaskó, G. Bíró, Kovács K. (Ungureán, 54.), Annus (Medve, 85.), Papp Gy. (Ledacs-Kis, 91.), Telinger, Markó, Ványi (Barna, 54.). Edző: Vjacseszlav Jeremev. 
Makó FC: Ásós – Seres, Popgeorgiev (Frank B., 77.), Csányi (Kiss L., 77.), Zámbori D., Zana, Sirokmán, Pócs T., Vladul (Rabecz, 59.), Lévai (Juhász J., 67.), Nikics. Edző: Siha Zsolt. 
Gólszerző: Annus (56.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában