Helyi sport

2022.08.17. 20:24

A negyediket is megnyerte a HFC

A negyedik bajnokiját is megnyerte a labdarúgó NB III. Közép csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC, amely monori győzelmével továbbra is pontveszteség nélkül áll a bajnokságban.

V. P.

Öt győzelem után vereséggel folytatta a HFC.

Fotó: Török János

Monoron sem lassított a szezont remekül kezdő Hódmezővásárhelyi FC. A hétközi bajnokit jól kezdték a forduló előtt listavezető kék-sárgák a sereghajtó otthonában, és az első perctől kezdve uralták is a meccset. A fölényes labdabirtoklás bő tíz perc játék után hozott eredményt, amikor egy buktatást követően büntetőhöz jutott a HFC, ezt Bata értékesítette magabiztosan. 

A vezetést követően sem állt vissza a Vásárhely, ám az utolsó passzok és az indítások ezúttal nem ültek, miközben a hazaiak két pontrúgás után voltak veszélyesek, de bravúrra nem volt szükség Deczkitől. A vásárhelyiek még egy büntetőt kérhettek számon az első félidőben, ám az egyértelmű szituáció után néma maradt a játékvezető sípja.

Lélektanilag viszont a legjobbkor, a második félidő elején megszerezte a második találatát a Hódmezővásárhely. Egy szöglet után Hunya Krisztián érkezett, a több mint négy évet Monoron eltöltő védő azonban most volt csapatát szomorította ezzel a góllal. Kétgólos vezetését követően komoly erőket nem kellett mozgósítania a vezetés megtartásához a HFC-nek, az olykor enerváltan futballozó hazaiak ellen nem forgott veszélyben a győzelem, így a végén már a hétvégi bajnokira is tartalékolhatott kicsit Antal Krisztián csapata.

A HFC ezzel négyből a negyedik bajnokiját is megnyerte, vasárnap pedig a Paksi FC II. ellen folytatja a bajnokságot. 

Antal Krisztián:Gratulálok a srácoknak, hozták a kötelező győzelmet! Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Monor–Hódmezővásárhelyi FC 0–2 (0-1)
Labdarúgó NB III., Közép csoport, 4. forduló. Monor, 200 néző. Vezette: Sándor Csaba (Szilágyi, Gergely).
Monor: Gerencsér – Nagy A. (Olasz, 58.), Haragos, Kovács D. (Ambrus, 58.), Rácz M. (Végh, 78.), Hulicsár, Juhász, Puskás, Szabó Zs., Kocsis K. (Urbin, a szünetben), Papp R. (Agóts, a szünetben). Edző: Céró Bálint.
HFC: Deczki – Molnár B., Ondrejó (Hegedűs, 70.), Erhardt (Fődi, 84.), Hunya, Bata, Irmes (Vastag, 84.), Orosz, Zabari, Schildkraut (Povázsai, 60.), Barta (Kenderesi, 60.). Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Bata (12., 11-esből), Hunya (49.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában