Férfi kézilabda

2022.08.20. 21:00

A Pick Szegedből választották meg a torna legjobb játékosát

Küzdelmes mérkőzésen, győzelemmel avatta fel új második számú mezét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A román Nagybánya elleni edzőmeccset 31–26-ra nyerték meg a Tisza-partiak Nagyszentmiklóson. A torna legjobb játékosának Dean Bombacot választották meg.

B.D.

Szita Zoltán két gólt lőtt az új második számú mezben.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A negyedik mérkőzés hozta meg az eddig legszorosabb találkozót a nyári felkészülés során a Pick Szegednek. A román ezüstérmes ellen nélkülöznie kellett Pastornak a csapatkapitány Bánhidi Bencét, aki a pénteki, Crvena zvezda ellen kapott egy „medvepuszit”. 

Már az első félidő is szorosabb játékot hozott. 11–8-ig felzárkózott a Nagybánya, majd a szünetben 17–12-re vezetett a Szeged. A második játékrészben egyre több hiba csúszott a magyar támadásokba, aminek köszönhetően a 43. percben 21–20-ra jött fel a román csapat. A hajrát viszont jobban bírta a Pick, így nem egyenlítéssel, hanem a szegedi siker megszilárdulásával zárult a találkozó. A vége 31–26, legközelebb jövő szombaton a TVB 1898 Stuttgart otthonában gyakorol a Pick Szeged Németországban. 

A nagyszentmiklósi torna végeredménye: 1. Pick Szeged, 2. Nagybánya, 3. Crvena zvezda, 4. Nagyvárad.

Nagybánya (román)–Pick Szeged 26–31 (12–17) 
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Románia, Nagyszentmiklós, 600 néző. 
Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/2, Garciandía 1, Rosta 7, Frimmel 2, Szita 2, Martins 1. Csere: Mikler (kapus), Bombac 2, Mackovsek, Bodó 5, Tönnesen 1, Gaber 3, Blonz 1, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 12, ill. 4 perc. 
Hétméteres: 6/3, ill. 4/2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában