Helyi sport

2022.08.21. 17:58

Ezüstérmes az Olasz Annával felálló nyílt vízi váltó

V. P.

Vizes Eb - Vizes Eb - Ezüstérmes a magyar váltó a nyíltvízi úszók csapaversenyében

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezüstérmet nyert a nyílt vízi úszók váltóversenyében a magyar csapat: az egységnek tagja volt a Szegedi Úszó Egylet versenyzője, Olasz Anna is.

A körülmények valamennyire mérséklődtek a szombati, viharos és irreális helyzethez képest, de így sem volt teljesen zavartalan a verseny, amely nem sokkal a rajt előtt dőlt el, hogy egyáltalán megrendezhető-e, majd a rajt is húsz percet csúszott, mert a bírókat nem tudták a kijelölt helyre szállítani.

Rohács Réka nyitott a magyarok közül, aki rendesen küzdött a hullámokkal, és utolsóként adta át a váltót Olasz Annának. A szegedi versenyző jelentősen csökkentette a magyar csapat hátrányát, hatalmas küzdéssel közelebb hozta a mieinket, de még ekkor is utolsóként haladt a magyar csapat. Betlehem Dávid viszont folytatta ezt a munkát, így az olaszokkal karöltve sikerült meglépniük a mezőnytől.  A döntés így a 10 kilométeren győztes Domencio Acerenzára és Rasovszkyra maradt: az olimpiai ezüstérmes magyar egy darabig az olasz lábvízén tempózott, majd nagyjából 600 méterrel a cél előtt az élre állt. Acerenza azonban nem szakadt le, sőt az utolsó 200 méterre még egy fokozattal feljebb tudott kapcsolni s végül magabiztosan diadalmaskodott.

– Annyira meg sem lepődtem, hogy a bírói hajó beállt közém és a bója köz. Sikerült felússzak a bólyra, az volt bennem, hogy fel kell hozzam ezt a váltót, nem akartunk érem nélkül hazamenni. Egy ilyen hét és egy ilyen nyár után elégedettek lehetünk azzal, hogy ez sikerült – összegzett a versenyt követően Olasz Anna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában