Helyi sport

2022.08.20. 10:00

Fakócsapatok ellen játszanak az NB III.-asok

Vasárnap az ötödik fordulóval folytatódik a labdarúgó NB III. Közép csoportjának idei szezonja. Mindkét Csongrád-Csanád megyei csapat hazai pályán játszik, és egyaránt egy NB I.-es klub fiókcsapatát fogadja.

A HFC a kupasi a fővárosban feledtetné.

Fotó: TOROK JANOS

Hibátlan a Hódmezővásárhelyi FC mérlege, amely mind a négy eddigi bajnokiját követően győztesen vonulhatott le a pályáról. Hír a klub háza tájáról, hogy visszatért a csapathoz a saját nevelésű Szabó Péter: a 30 éves középpályás jelentős NB II.-es rutinnal rendelkezik, a legutóbbi két szezont pedig a Békéscsabánál töltötte a másodosztályban. 

– Remek csapat jött össze. Eddig annyira erős ellenféllel még nem találkoztunk, de természetesen örülünk, hogy négyből négyet meg tudtunk nyerni. Reméljük, folytatódik ez a jó sorozat. A második csapatoknál nem mindig lehet tudni, mennyien játszanak vissza, és általában lendületes, fiatal játékosok alkotják ezeket a csapatokat. Nem tudjuk, mire számíthatunk vasárnap, hiszen a Paks nem játszik a hétvégén – mondta lapunknak Hunya Krisztián, a HFC játékosa a vasárnap 17.30-kor kezdődő, Paks II. elleni meccs előtt.

A Hódmezővásárhely eddig csak két gólt kapott a szezonban.

– Nem csak a védők érdeme, csapatmunkáról van szó. Két pontrúgásból kaptunk gólt eddig, egy szögletből és tizenegyesből, akcióból még nem vették be a kapunkat – jegyezte meg ennek kapcsán Hunya Krisztián. 

Négy meccs után négy ponttal áll a Makó FC, amely az Iváncsa elleni vereséget követően a Balassagyarmat otthonában is pont nélkül maradt.

– Nüanszokon múlt az eddigi összes mérkőzésünk. Egy-egy figyelmetlenség döntött, ezeket igyekszünk kijavítani a jövőben. Biztosan kell még egy kis idő arra, hogy összeszokjunk, de tavaly is majdnem ugyanennyi játékos érkezett. Egymás mozgását kell egy kicsit megszoknunk, a kombinatív játékban kell fejlődnünk – nyilatkozta Pócs Tamás.

A Maros-parti csapat vasárnap 17.30-tól szintén egy élvonalbeli csapat második számú együttesét, az Újpest II.-t fogadja hazai környezetben: ugyanakkor akárcsak a paksiak, a negyedik kerületiek NB I.-es csapatának hétvégi bajnokija is elmarad.

– Két, szerintem bajnokesélyes csapat, a Balassagyarmat és az Iváncsa ellen játszottunk legutóbb. Azt kell, hogy mondjam, szinte kötelező győzelem vár ránk vasárnap, hogy ne maradjunk le az élbolytól, muszáj lesz nyernünk – tette hozzá Pócs Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában