Helyi sport

2022.08.17. 19:22

Gajdos jókor volt jó helyen

A labdarúgó NB II. 4. fordulójában a szombathelyi Haladás otthonában lépett pályára a Szeged-Csanád GA, amely gól nélküli első félidő után Gajdos Zsolt 84. percben szerzett góljával nyert 1–0-ra.

Szilágyi Zoltán (balról) küzdött a Haladás támadóival.

Fotó: Unger Tamás

A találkozó első félideje sokkal jobban nézett ki, mint a szegediek legutóbbi találkozója. Gördülékenyebb volt a játék, több volt a pontos passz, így komoly helyzetekig is eljutott a Tisza-parti alakulat. Bár a 10. percben Molnár-Farkas Tamás és Szilágyi Zoltán egyet nem értése egy kicsit borzolta a szegedi kedélyeket, de ezután jó volt a vendégek futballját nézni.

A 15. percben a sérülésből visszatérő Gajdos Zsolt lövését védte lábbal bravúrral Verpecz István, majd a kipattanót Haruna Jammeh belsőzte kapura, Verpecznek ez már nem okozott akkora gondot, mint az előző próbálkozás. A 16. percben Pintér Ádám jobbról befelé cselezve ballal nem sokkal tévesztette el a jobb első sarkot. 

Az első hazai kapura tartó lövésre a 21. percig kellett várni, ekkor Molnár Rajmund lőtt fölé. A 32. percben Gajdos került ismét helyzetbe, de a földről felpattanó labdát a kapu fölé stukkolta. A 34. percben kis híján vezetéshez jutott a Haladás, ekkor Borvető Áron fejesét tolta ki a bal alsóból Molnár F.

A szünet utáni időszakban átvette az irányítást a Haladás, a Szeged ekkor főleg kontrázott. Az első szegedi szöglet a 67. percben jöhetett, amelynek végén Gajdos az ötösről fejelt fölé. 

A 75. percben a csereként beállt Dobos Áron a 16-oson belül vette át a labdát, lövése elment a kapu előtt. A hazai fölény mellett vezetéshez jutott a Szeged: a 84. percben a csereként beállt Szakály Dénes szöglete után Gajdos érkezett a hosszún, és közelről a hálóba tüzelt, 0–1.

A 91. percben Farkas Aurél szabálytalanságát lefújta a bíró 24 méterre a szegedi kaputól, miközben a labda a Haladásnál maradt, sőt gólt is szerzett a támadásból a szombathelyi alakulat... A szabadrúgás messze fölészállt, majd a 94. percben – három perc volt a jelzett hosszabbítás... – még Molnár F. védett egy hazai fejest.

Haladás–Szeged-Csanád GA 0–1 (0–0)

Labdarúgó NB II., 4. forduló. Szombathely, 1665 néző. Vezette: Horváth Tibor (Máyer, Kiss B.).

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas (Csernik, 56.), Hursán, Sipos Z., Doktorics (Horváth R., 57.) – Molnár R. (Lencse, 77.), Borvető (Taipi, 56.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Könczey, Szilágyi, Tóth B., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 82.) – Pintér Á. (Dobos Á., 67.), Szatmári (Szakály D., 82.), Gajdos – Haruna (Bíró B., 59.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerző: Gajdos (84.).

Sárga lap: Hursán (81.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában