Edzői várakozások

2022.08.06. 08:00

Idegenbeli kupacsata vár öt megyei futballcsapatra

A MOL Magyar Kupa országos főtábláján érdekelt hat megyei labdarúgócsapatból öt lép pályára az első fordulóban, míg a Szeged-Csanád GA a harmadik körben csatlakozik a küzdelmekhez.

Becsei Dávid

A zöld mezes Makó FC ismét a Szolnokkal találkozik, de most idegenben és a kupában.

Fotó: Sándor Judit

Szombaton 16.30-tól két Csongrád-Csanád megyei labdarúgócsapat lép pályára a magyar kupa főtábláján. Az előző idény Amatőr Kupa-győztese, a Szegedi VSE Kisújszállásra utazik. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei ellenfél a megyei I. osztályban a hatodik helyen végzett. 

– Szeretnénk menetelni a kupában, ehhez elsőként jó ellenfelet kaptunk. A megyeegyben a Szeged-Csanád GA II. nagy erőket mozgósít abajnoki címért, mi inkább egy kétéves projektben gondolkodunk. Kisújszálláson biztosan lesz hiányzónk, de jó kerettel utazunk – árulta el érdeklődésünkre Kelemen Balázs, aki Paksi Pétert váltotta a kispadon. 

Zsúfolt hete van a Makó FC-nek, amely hat napon belül harmadik tétmeccsére készül, ráadásul az ellen a Szolnok ellen idegenben, amelyet vasárnap 2–1-re győzte le Siha Zsolt tanítványai az NB III. nyitányán. Szerdán egy nagyjából 500 kilométeres túrát zártak emberhátrányban 2–2-es döntetlennel Berkenyén a Bánk-Dalnoki LA ellen. 

– Gyengébb ellenfelet vagy hazai mérkőzést is el tudtam volna képzelni, de rendszerint nincs szerencsénk a kupasorsolások során – jegyezte meg lapunknak Siha Zsolt. A makóiak trénere hozzátette, más meccsre számít, mint Makón. A szolnokiak szerdán 4–3-ra legyőzték az FTC II.-t bajnokin, a kupacsatának a hazaiak lesznek az esélyesei. Az erőltetett menetnek hála szándékosan rotált a hétközben, ma pedig sérülés miatt Vladul Stefanra és Nemanja Nikicsre valószínűleg nem számíthat. 

Elvárás a vezetőségtől, hogy vasárnap 16.30-tól továbbjusson Kiskunfélegyházán a bajnokságban hat ponttal rajtoló Hódmezővásárhelyi FC. 

– Elvárható, hogy nyerjünk, de egy kupameccs mindig rejthet meglepetéseket. Sok múlik a jó kezdésen, rögtön dominálni és gólokat szerezni szeretnénk – fogadkozott Antal Krisztián, a HFC edzője, aki úgy vélekedett a Bács-Kiskun megyei I. osztályt évek óta rendre megnyerő ellenfélről, rutinos NB-s játékosokat vegyítenek fiatalokkal. Hegedűs és Tapiska játéka kérdéses, a többiek bevethetőek. 

A Deszk a Bács-Kiskun megyei I. osztályban legutóbb első helyezett Kecelhez látogat. A csongrádiak kispadján Papp Endrét Csordás József váltotta. Az új trénerrel négy hetet dolgozott eddig együtt a csapat. Csordás úgy fogalmazott, szeretnének harcban lenni a továbbjutásért, az átalakult játékoskeretnek jó erőfelmérő lesz a bajnoki rajt előtt a találkozó. 

Heti két tréninggel és bő létszámmal készült eddig a megyekettes Székkutas, amely az előző idényt még az NB III.-ban töltő Dabas-Gyón vendége lesz. A hazaiak visszaléptek, ifjúsági csapatukat állítják ki a megyei III. osztályban és a kupában. A székkutasiak edzője, Horváth Zoltán úgy fogalmazott, elvárható a továbbjutásuk idegenben is, mivel sikeresen erősítették meg keretüket Vásárhelyről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában