Helyi sport

2022.08.31. 07:00

Idegenben javíthatnak az NB III.-as csapatok

Az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót a labdarúgó NB III.-ban, a héten viszont újabb két bajnoki vár a Hódmezővásárhelyi FC-re és a Makó FC-re. Mindkét csapat idegenben lép pályára ma 17.30-tól.

V. P.

A HFC a kupasi a fővárosban feledtetné.

Fotó: TOROK JANOS

Annak ellenére, hogy nem rendeztek fordulót, a Hódmezővásárhelyi FC számára nem telt eseménytelenül a múlt hétvége, hiszen a MOL Magyar kupában Füzesgyarmaton játszottak a kék-sárgák. A Békés megyei ellenfél a ráadásban szerzett góllal 1–0-ra nyert, a HFC így búcsúzott a sorozattól - ugyanakkor 90 perc alatt még mindig veretlen. Ma 17.30-tól az MTK Budapest II. vendége lesz a bajnokságban eddig hibátlanul álló HFC, a meccset pedig az Új Hidegkuti Nándor stadionban játsszák. 

– Ezt hangsúlyoztam a srácoknak is – kezdte Antal Krisztián, a HFC edzője. – A meccs után volt persze csalódottság, volt egy tervünk erre a találkozóra, de nem úgy sikerült beszállnia azoknak a játékosoknak, akikkel terveztem. Ziccerünk volt, majd ezt követően kaptuk a gólt. Valakinek belement 120 perc a lábába, mások viszont kevesebbet játszottak, de meccsben maradtak.  Nem tapasztaltam elégedettséget, információim szerint pedig nagyon készülnek ránk a hazaiak, minket pedig mindenképp feldobhat, hogy a stadionban játszhatunk. Stílusos, jó focit játszik az ellenfelünk, akik nem mellesleg pihentebbek is lehetnek nálunk. Nagyon meg kell szerveznünk a játékunkat – mondta Antal Krisztián, a HFC edzője. 

Igazi ki-ki meccs várhat ma szintén 17.30-tól a Makóra, amely a tabellán közvetlenül mögötte álló Ceglédhez látogat: a Maros-partiak zsinórban három, míg Pest megyei ellenfelük legutóbbi négy mérkőzésükön maradtak pont nélkül, így mindkét csapat számára fontos lenne, hogy meginduljon felfelé a tabellán.

– Remélem, sikerült rendeznünk a sorainkat. Vannak problémáink, a legutóbbi három mérkőzést persze nem így terveztük. A héten mindenképpen javítani szeretnénk, a ránk váró két meccs során legalább négy pontot szeretnénk szerezni. Biztos, hogy kiegyenlített meccs lesz, háromesélyes találkozóra van kilátás ma Cegléden – fejtette ki Siha Zsolt, a Makó edzője, aki a régóta maródi Babolek Zoltán mellett Széll Kristófra és Varga Richárdra nem számíthat sérülés miatt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában