Helyi sport

2022.08.19. 08:00

Kezdődik a megyei futballidény

A kupaselejtezőket követően a hétvégén már bajnoki pontokért lépnek pályára a Csongrád-Csanád megyei labdarúgócsapatok. A megyei I., II. és III. osztály küzdelmeivel elkezdődik a 2022-23-as labdarúgószezon.

A kékmezes tiszaszigetiek meccsével kezdődik a megyei I. osztály új szezonja.

Fotó: Frank Yvette

Ma egy megyei I. és II. osztályú bajnokival kezdődik meg a labdarúgó bajnoki idény Csongrád-Csanád megyében. Előbbi osztályban az újonc Balástya vizitel Tiszaszigeten, míg a megyekettőben a Makó II. fogadja a Csengelét. Az államalapítás ünnepén meccsrendezési tilalom van, ezért a meccsek többségét vasárnap rendezik meg.

A megyei I. osztály új formulában zajlik idén, a 12 csapatos bajnokságban a mezőny az oda-visszavágókat követően kétfelé oszlik majd, az első hat helyezett a felső-, míg a héttől tizenkettedik helyen végző együttesek az alsóházban folytatják. Rögtön a nyitófordulóban megmérkőzik egymással a tavalyi arany- és ezüstérmes, az esélyek alapján várhatóan idén is a bajnoki címért küzd majd az SZVSE és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Az újoncok közül az FK 1899 Szeged a Kiskundorozsma vendégeként kezdi a szezont. 

A megyekettőben szerepelhet idén a feljutó Ásotthalom, amely a Csanytelek elleni hazai meccsel indítja az évet, míg a szintén a megyeháromból érkező Csongrád a Mindszent otthonában rajtol. A megyei II. és III. osztályban is 16-16 csapat szerepel idén, azaz 30 forduló alatt döntik el a csapatok a végső helyezéseket. 

A hétvége teljes megyei programja, megyei I. osztály, ma, 17.30: Tiszasziget–Balástya. Vasárnap, 17.30: Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II., SZVSE-PizzaMonster–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Deszk–Mórahalom, Kiskundorozsma–FK 1899 Szeged-SZEOL, UTC–Szentesi Kinizsi. Megyei II. osztály, ma, 17.30: Makó II.–Csengele. Vasárnap, 17.30: Ásotthalom–Csanytelek, FC Szegvár–Apátfalva, Bordány–Székkutas, St. Mihály–Sándorfalva, Mindszent–Csongrád, Tömörkény–Üllés, Mártély–Szegedi Pázsit SE. Megyei III. osztály, vasárnap, 10 óra: Röszke–Sándorfalva, Makó FC-Duocor-Givaudan–Pusztamérges. 17.30: ContiTech-Csanádpalota–Ruzsa, Baks–Kistelek, Zákányszék–Földeák, Öttömös–Bordány II., Zsombó–Algyő II. A Forráskút–Szőreg-DSC meccset elhalasztották. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában