Csongrád-Csanád megye

2022.08.06. 18:12

Kopasz Bálint világbajnok, négy megyei érem szombaton

delmagyar.hu

Kopasz Bálint visszaszerezte a vb-címet a királyszámban.

Fotó: ARCHÍV FOTÓ: TUMBÁSZ HÉDI

Kiváló napot zártak a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon a Csongrád-Csanád megyei sportolók: Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki címét, míg az MVM Szeged versenyzői három éremmel zárták a döntők első napját.

Akárcsak a tokiói paralimpián, majd a tavalyi vb-n, úgy Kanadában is bronzérmet szerzett Varga Katalin: az MVM Szeged parakajakosa a KL-2 200 méteres futamban ért be harmadikként. A szegedi klub másik vb-résztvevő paraversenyzője, Suba Róbert ötödik helyen végzett a VL-2 200-as döntőben.

Két döntő várt Nagy Biankára párosban a szombati napon: a Bragato Giadával alkotott duója ugyanis 500 és 200 méteren is A döntőben volt érdekelt. Előbb a hosszabb táv fináléja volt programon, ahol harmadik helyen értek célba, majd 200 méteren megismételték ezt a teljesítményt, így a páros két vb-bronzot ünnepelhetett.

A döntők sorát Kopasz Bálint zárta a K-1 1000 méteren: a szám olimpiai bajnoka ugyan hamar az élre állt, de az utolsó 200 méterre a nagy rivális portugál Pimenta felzárkózott, Bálintnak azonban sikerült megőriznie egy minimális előnyt, így visszaszerezte a tavaly elveszített világbajnoki címét.

Ez volt a célom! Hatalmas csata volt, különleges pálya volt. A hatalmas vasoszlopot néztem végig a pálya végén, egy versenyzővel sem foglalkoztam, olyan volt, mintha edzettem volna. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült másodjára világbajnokságot nyernem! Nem foglalkoztam a pályával, láttam a szélviszonyokat, tudtam, hogy sok különbség nem lesz a pályák között – nyilatkozta a visszaszerzett vb-címet követően az algyői sportoló.

A világbajnokság vasárnap zárul, a 16 órától kezdődő döntőket az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában