Bosszantó döntetlen

2022.08.28. 16:22

Meccsről kellett kórházba szállítani a KÉSZ-St. Mihály-Szeged kapusát

Fordulatos mérkőzésen, kezdő kapusát elveszítve játszott 3–3-as döntetlent a KÉSZ-St. Mihály-Szeged női labdarúgócsapata az NB I. harmadik fordulójában az Astra vendégeként.

Becsei Dávid

Hátrányból fordított a KÉSZ-St. Mihály-Szeged Üllőn, majd döntetlent játszott az Astrával.

Forrás: a KÉSZ-St. Mihály-Szeged Facebook-oldala

Kiválóan kezdte a meccset a tavalyi hetedik helyezett otthonában a St. Mihály. Major László csapata egyértelműen dominálta a játékot, ami már a 13. percre góllá érett. Egy szép támadás végén Denisa-Larisa Marcea fejesével került előnybe. Húsz perc elteltével kezdtek magukra találni a hazaiak, akik vendégszempontból egy elkerülhető góllal egyenlítettek. Egy beívelt labdára ugrott ki Skoric kapus, akinek egy csapattársával való ütközés miatt kiugrott az egyik ujja. Cserélni kellett, a bosnyák válogatott hálóőrt pedig kórházban látták el. A labdát a 92. percben is betaláló Tatai kotorta be. 

Még a szünet előtt fordítottak a hazaiak, de a második félidő elején ismét a szegediek futballoztak magabiztosabban. Milana Knezevics kétszer is végigvitte a labdát a bal oldalon, majd előbb Dékány, később pedig Nagy Vivien centerezett jól. Nagyjából fél órán keresztül sikeresen őrizte 3–2-es vezetését a St. Mihály, a hosszabbításban viszont egy figyelmetlenség miatt egyenlíteni tudott az Astra. 

A 4. fordulóban újabb idegenbeli találkozó vár a KÉSZ-St. Mihály-Szegedre, szeptember 10-én az előző idény bronzérmesének, az MTK Budapestnek lesz a vendége. 

Major László: – A mérkőzés előtt még elégedettek lettünk volna a döntetlennel, utólag viszont már bosszantó, hogy nem tudtuk elhozni a három pontot Üllőről. Készülünk a következő találkozónkra, sokkal koncentráltabban kell hátul játszanunk. A pontrúgások és felívelések levédekezését át kell vennünk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. 

Astra–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 3–3 (2–1) 
Női labdarúgás, NB I., 3. forduló. Üllő. Vezette: Vinter Béla Gábor (Juhász D., Csákó). 
Astra: Halla – Cremer (Balogh, 74.), Taylor (Antalicz, a szünetben), Kós, Szabó B. (Dencz, 74.), Vicsek, Vidács, Véninger, Madrid, Tatai, Szennai. Edző: Király Bianka. 
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Skoric (Csontos, 31.) – Vincze (Csizi, 66.), Pacsuta (Suták, a szünetben), Marcea, Papp Sz., Micic, Nagy V. (Juhász E., 87.), Dékány (Sajti, 87.), Pilán, Knevezics, Balázs B. Edző: Major László. 
Gólszerzők: Tatai (29., 92.), Madrid (42.), ill. Marcea (13.), Dékány (47.), Nagy V. (53.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában