Magyar bajnokság Szolnokon

2022.08.25. 17:39

Megérkeztek az aranyérmek is

A szolnoki Holt-Tiszán a kajak-kenu magyar bajnokságon az MVM Szegedi VE versenyzői közül Balogh Gergely kiharcolta az U23-as vb-részvételt K2 500 méteren is, míg a többiek három érmet szereztek.

Mádi József

A szegedi Szendy Márk csütörtökön sem unatkozott a szolnoki magyar bajnokságon.

Fotó: Szalmás Péter

A döntők folyama egy szétlövéssel kezdődött: már a jövő heti, szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokság szellemében rendezték meg az U23-asok K2 500 méteres fináléját, amelyben mindössze két egység volt érdekelt. Az egyikben ott volt az MVM Szegedi VE nemrég leigazolt kajakosa, Balogh Gergely, aki a Plastex Kanizsa versenyzőjével, Kurucz Leventével egy hajóban küzdött meg ebben a számban a vb-indulásért az Opavszky Márk (MTK), Fodor Bence (KSI) duóval. A szegedi, kanizsai páros végül hatalmas csatában 246 ezreddel nyerte meg a futamot, így újabbal bővült a szegedi érdekeltségű számok mennyisége.

A felnőttek következtek, ott is a K1 500 méteres döntő egy hatalmas favorittal. Az algyői származású Kopasz Bálint győri színekben bő egy másodperccel verte meg a második helyezettet, míg a szegediek közül Szendy Márk nyolcadik lett, Kuli István pedig a jegyzőkönyv szerint lekéste a rajtot. A férfi C1 500 méteres döntőben a Szegedi VTSZ Vízisport Szakosztály kenusa, Laczó Dániel a kilencedik helyen zárt.

Jöttek 500 méteren a párosok, és a kajakosoknál az ebben a számban Kopasszal friss világ- és Európa-bajnok Nádas Bence ezúttal Tótka Sándorral (UTE) ért el sikert, és szerzett magyar bajnoki címet. Szendy Márk itt is érdekelt volt, és hatodik helyen végzett Kulifai Tamással (MTK) párban.

A nap hátralévő részében már csak két szegedi érdekeltségű döntővel találkozhattunk. A C2 mix 500 méteres számban Szabó Krisztián Hermész és Szabó Annabella Niké kettőse negyedikként végzett, míg a K4 500 méteres döntőben Szendy Márk napi harmadik próbálkozása Radics Krisztián (Óbuda), Kulifai és Kós Benedek Tibor (MTK) társaságában a hatodik helyre volt elég, a Kuli, Nádas, Csizmadia Kolos (Angyalföld), Tótka kvartett pedig a megnyerte a döntőt. 

A magyar bajnokság utolsó, pénteki versenynapja 9 órakor kezdődik a 200 méteres előfutamokkal, majd 10 órától következnek a sprintszámok döntői remélhetőleg megint szegedi résztvevőkkel. A nap egyik érdekes futama lehet a kajak négyeseké, amelyben a szegedi Kuli és Nádas edzője, Hűvös Viktor is érdekelt. A délutáni program pedig 14 órától indul, amikor az 5000 méteres számokban avatnak bajnokokat, viszont itt nem lesz szegedi induló.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában