HFC–PTE-Peac, Makó–Iváncsa

2022.08.13. 16:00

Meglepetés lenne egy 0–0 Makón vasárnap

A Hódmezővásárhelyi FC és Makó is itthon játszik a labdarúgó NB III. Közép csoportjának 3. fordulójában vasárnap 17.30-tól.

Becsei Dávid

A zöld mezes Makó az idén még gólt sem kapott Iváncsát fogadja.

Fotó: Sándor Judit

Érdemes lesz hamarabb érkezni a HFC–PTE-PEAC mérkőzésre, ugyanis a 17.30-as meccskezdés előtt 15.30-tól rendezik meg az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság vásárhelyi területi fordulóját. Újonc pécsi csapat jön Hódmezővásárhelyre holnap. Az a PTE-PEAC, amelyet Forró Attila személyében egykori vásárhelyi futballista is erősít. 

– Határozottan várjuk a mérkőzést, hiszen két bajnoki- és egy kupasiker után ismét reális esélyünk mutatkozhat a három pont begyűjtésére. Ugyanakkor nehéz találkozóra számítok, amelyen a vendégek a védelmükre és a kontrákra fektetik majd a hangsúlyt – vázolta fel lapunknak a listavezető HFC trénere, Antal Krisztián. Hozzátette, hazai pályán dominálni szeretnének és erős karaktert mutatni egyénileg és csapatszinten egyaránt. Ami a hiányzókat illeti, Tapiska meggyógyult, de még nem ül le a padra, ahogyan az ágyéksérüléssel bajlódó Hegedűs sem. 

Zsúfolt hét után végre nyugodtan készülhetett a Makó, amely a remekül kezdő Iváncsát fogadja vasárnap 17.30-tól. A vendégek a Szekszárd ellen idegenben, az ESMTK-val szemben otthon győztek 2–0-ra, míg a MOL Magyar Kupa első körében Balatonlellén nyertek 1–0. 

– A bajnokság elején járunk még, de jól kezdtek, amihez hozzátartozik, az előző szezon utolsó három meccse előtt tizenötből tizennégyet megnyertek. Rossz kezdés után Tóth András összekapta őket. A liga egyik legjobb csapata érkezik hozzánk. Az biztos, mindkét együttes győzelemre játszik majd, meglepődnék, ha 0–0-val érne véget a találkozónk – árulta el Siha Zsolt, a makóiak vezetőedzője, aki Sziklásira eltiltás, Széllre, Nikicsre és Vladulra pedig sérülés miatt nem számíthat valószínűleg. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában