Edzőmeccs itthon

2022.08.12. 19:01

Megszórta a Pick Szeged edzőmeccsen a Gyöngyöst – Galéria

A Balatonfüred után a Gyöngyöst is legyőzte a Ludányi Márton sportcsarnokban a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata edzőmeccsen. 18–14-es első félidőt követően 38–27-re nyertek a Tisza-partiak. A találkozó legeredményesebb játékosának Bogdan Radivojevics bizonyult nyolc találattal.

Becsei Dávid

Bogdan Radivojevics egy félidő alatt nyolcszor talált be.

Fotó: Karnok Csaba

Nagyjából két és fél percen át 0–0-t mutatott az eredményjelző, miután Garciandía hibázott egy lövést, a másik oldalon pedig Alilovic védett ziccert. Az első szegedi találatot egy pici szerencsével – Bartucz kezéről pattant a labda a lécre, majd onnan a hálóba – Miguel Martins szerezte, majd Bogdan Radivojevics értékesített sorozatban három hétméterest. A kezdeti gólszegényebb idők hamar elmúltak, a 12. minutumban már 10–6-ra vezettek Juan Carlos Pastor tanítványai. Szita Zoltán és Alexander Blonz ismét szemmel láthatóan élvezte a játékot, Radivojevics pedig futószalagon termelte a gólokat. 

 

A játékrész derekán 13–13-nál több, mint négy percre „befagyott” az eredményjelző. Az újonnan pályára érkező szegedi játékosok még nem vették fel a ritmust, de a vendégek sem tudtak betalálni. A 25. percben átvehette volna a vezetést a Gyöngyös, de Menyhárt büntetőt hibázott, a labda a keresztlécről pattant fölé. 

Több esélyt nem adott a Szeged az előny átvételére, előbb Radivojevics talált be ismét hetesből, majd Bombac és Tönnesen is beköszönt. A szünetre ismét kialakult az a négygólos különbség, ami már korábban. A második játékrész 18–14-ről kezdődhetett, Radivojevics addig nyolcszor volt eredményes, míg vendégoldalon Schäffer átlövései és Hegedüs beállógóljai színesítették a palettát. 

Érkezett a Pick Szeged kapujába Alilovic helyére Mikler, illetve a jobbszélen Radivojevicset Sostaric váltotta. A többi pozícióban folyamatosan rotált Pastor, aki ezúttal fiatalok nélküli keretet állított össze, mivel rájuk ezt a meccset követően várt edzőmeccs az NB I./B-s csapattal a Salgótarján ellen. 

A második félidőben már nem tudott akkora ellenállást tanúsítani a Gyöngyös, mint az elsőben, így folyamatosan növelte előnyét a Pick. Bombac gyönyörű asszisztjai is megérkeztek, de Sostaric sem nyújtott rosszabb teljesítményt poszttársánál. Mindezeknek köszönhetően a 46. percben 30–20-nál számolhatott rá az ellenfélre a szegedi publikum. 

Állandósulni tudott a kétszámjegyű különbség, így mondhatni tét nélkül gyakorolhatott a hazai csapat. Legnagyobb különbség tizenkettő volt a két gárda között, a vége 38–27. 

Ez volt az utolsó edzőmeccs Szegeden, a jövő héten két találkozó vár Bodó Richárdékra Romániában, majd Németországban zárják a nyári felkészülést. Szeptember harmadikán 18 órától már tétmeccs jön, a Pick Aréna dr. Bérczy Mihály sportcsarnokába a Budakalász érkezik bajnokira. 

Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 38–27 (18–14) 
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. 
Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 8/5, Garciandía 4, Martins 1, Bánhidi 1, Szita 3, Blonz 6. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Tönnesen 2, Bombac 1, Rosta 2, Frimmel 1, Mackovsek 2, Bodó 2, Sostaric 5/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Bartucz – Lakosy 3, Schäffer 3, Hegedüs 3, Gerdán, Potisk 5, Menyhárt 1. Csere: Tomic 1 (kapus), Hamidovic 4, Halász L. 1, Jóga, Schmid 1, Gráf 1/1, Bura 4, Nkousa, Jaros. Vezetőedző: Bíró Balázs. 
Hétméteres: 6/6, ill. 2/1. 
Kiállítás: 8, ill 4 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában