Interjú

2022.08.24. 08:30

Nádas Bence: jött a visszajelzés az élettől

Alighogy hazaért az Eb-ről, már a ma kezdődő országos bajnokságon szerepel öt számban is az MVM Szegedi VE friss Európa- és világbajnok kajakosa, Nádas Bence (26), aki élete legjobb nemzetközi szezonján van túl.

Mádi József

Verhetetlen páros. Nádas Bence (jobbról) és Kopasz Bálint megnyerte a K2 500 méteres döntőt a müncheni kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Fotó: Koszticsák Szilárd

– Nem sok pihenő maradt a két esemény között...

– Nem. Hétfőn hajnalban értem haza a müncheni Eb-ről, alig aludtam öt órát, máris keltem, elintéztem a dolgaimat, majd kedden már készítettük a hajókat, és utaztunk Szolnokra, ahol szerdától rendezik a magyar bajnokságot. El vagyok fáradva.

– Hogyan értékelte az Eb-n 500 méteren elért eredményeket?

 – Kezdjük a négyessel! Ez a negyedik hely nekem éremmel ér fel, hiszen nagyon sokat léptünk előre a vb óta. Meg tudtuk valósítani azt a pályát, amit szerettünk volna úgy, hogy Kuli István, Csizmadia Kolos és Balogh Gergely társaságában nem bírtunk sokat együtt készülni. Megmutattuk, hogy jól, harmonikusan tudunk együttműködni, és csatában voltunk a második, harmadik helyért is. A németek kilógtak egy kicsit, szlovákoktól 14, a bronzérmes franciáktól 9 századmásodpercet kaptunk, az utolsó 200 méteren nagyjából 24-25 km/órával száguldottunk, robogtunk a cél felé. A páros Kopasz Bálinttal jól működik, az Eb döntőn talán jobban is sikerült a pálya, mint a vb-n. Higgadtabbak, magabiztosabbak voltunk, ezáltal tudtuk figyelmen kívül hagyni a németek kamikaze-taktikáját. Bízva a saját párosunkban azt csináltuk, amit előzetesen elterveztünk.

– Mennyire lehet figyelmen kívül hagyni, amikor a futam elején egy ellenfél ennyire bekezd? Volt már egy hajónyi hátrányuk is a németek mögött...

– Tisztában vagyunk mindketten azzal, hogy az így felépített pályával vagyunk sikeresek. Ha nekiállunk kísérletezni egy Eb-döntőben, az nem lenne profi versenyzői hozzáállás egyikőnk részéről sem. Ilyenkor bízni kell abban, amit mi ketten együtt tudunk és csinálunk, hiszen ezzel vagyunk jók. Lehet, ha utánuk megyünk, nem így sikerül ez a finálé.

– Rendben van így ez a nyár a vb- és az Eb-arannyal?

– Nekem ez a legsikeresebb nyaram: olimpiai számban győztünk mindkét nemzetközi eseményen, és a négyessel is látványosan fejlődtünk. Büszke vagyok magunkra, a srácokra, hiszen a vb után felálltunk, és egy csapat maradtunk. Ez a szezon sok erőt ad, mert a hozzáállásomat még profibbá tettem, szorgalmasabb lettem, mindenre odafigyeltem, és jó érzés, hogy jött a visszajelzés az élettől: ez így megfelelő, jó az út, megéri ezeket a pluszokat elvégezni, mert itt az eredménye.

– Mától három napon át Szolnokon lesz az ob. Mennyi számot vállal?

– Legalább hétköznap rendezik, így lesz utána egy szabad hétvégém. Öt számot vállalok, mindben van elő- és középfutam, így legalább tíz futamom lesz három nap alatt. Nem feltétlen esik majd jól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában