Helyi sport

2022.08.18. 15:49

Nádas és Kopasz ellenállhatatlan volt

A németországi Münchenben a multisport Európa-bajnokságon a kajak-kenusok is megkezdték a szereplésüket. A sportágban péntek, szombat és vasárnap is rendeznek döntőket.

Mádi József

Nádas Bence kiválóan koncentrált a müncheni Eb előfutamában.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A multisport Európa-bajnokságon utolsó sportágként a kajak-kenusok kezdték el a szereplésüket az 1972-es olimpia pályáján, amelyen 50 éve ez az első jelentős nemzetközi kajak-kenu verseny. 

Az első versenynapon az MVM Szegedi VE-ből mindössze egyetlen sportoló, Nádas Bence volt érdekelt, aki az algyői származású Kopasz Bálinttal indult el K2 500 méteren. A duó hozta a világbajnokságon látott formát, és végig vezetve, a Halifaxben mögöttük második litvánokat majdnem egy másodperccel megelőzve megnyerte a futamát.

– Örültem, hogy magabiztosan, profin, nyugodtan álltunk a futamhoz, és ki tudtuk zárni a körülményeket. Tesztelhettem a rajtgépet, de nem lehet lenyomni, mert acélból vannak a lábai, így inkább az óvatos rajton lesz a hangsúly. A pálya többi része jó volt, Bálint kiválóan lekövetett, miközben értékes energiákat tudtunk megspórolni. Az időjárás engem is megvisel, nyomottnak érzem magam, így jócskán fel kellett pörögnöm, de bízom magamban és abban, hogy alkalmazkodom majd a változásokhoz – mondta Nádas Bence.

A napi futamokból egyből döntőbe jutott még Pupp Noémi (K1 1000 méter), Kopasz B. (K1 1000 méter), a K2 1000 méteres női (Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter) és férfi (Noé Bálint, Kulifai Tamás) egység, Varga Ádám (K1 500 méter) és a C2 500 méteren érdekelt (Hajdu Jonatán, Fekete Ádám) hajó. 

A hétvégi folytatás igen mozgalmas lesz: pénteken délelőtt még elő- és középfutamokat rendeznek, majd 14.22-től tizenegy döntő következik. Szombaton is lesznek még selejtezők a délelőtti programban, majd 12.51-től 12 finálén a sor. Vasárnap 9.06-tól a maradék 18 döntőt rendezik meg a müncheni pályán.

Ezen három nap alatt mutatkozik be az Európa-bajnokságon az MVM Szegedből még Nagy Bianka (Bragato Giadával C2 200 és 500 méteren), Kuli István és Balogh Gergely (Nádassal és Csizmadia Kolossal K4 500 méteren), Birkás Balázs (K1 200 méteren), valamint a két parasportoló, Varga Katalin (KL2 200 m) és Suba Róbert (KL1 és VL2 200 méter) is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában