Helyi sport

2022.08.16. 20:49

Negyedik a Pádárral felálló 200 méteres mixváltó

A szegedi úszó egy negyedik hellyel az Eb-t.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Rómában zajló vizes Európa-bajnokság keddi versenynapján is a döntőben volt érdekelt Pádár Nikolett: a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet 16 éves versenyzője ugyanis a 4x200 méteres mix váltó tagjaként úszhatott a döntőben.

A szegedi úszó a váltó harmadik embereként ugrott a vízbe, és felhozta a csapatot a negyedik helyre, amit Ábrahám Lilla Minna meg is őrzött, így a magyar csapat negyedikként végzett az Eb-n.

Ezzel Pádár Nikolett számára befejeződött az Európa-bajnokság. Ami a szegedi klub további Eb-progamját illeti, csütörtökön 9 órától a nyílt vízi úszók 10 km-es futamában versenyez majd Olasz Anna, aki vasárnap a váltóval is rajthoz áll, míg szombaton reggel a 25 km-es távon indul majd Vas Luca. 

Eredmény, Európa-bajnokság, Róma, 4x200 m vegyes gyorsváltó: 1. Nagy Britannia (Thomas Dean, Matthew Richards, Freya Colbert, Freya Anderson) 7:28.16 perc
2. Franciaország (Salvan Hadrien, Wissam-Amazigh Yebba, Charlotte Bonnett, Lucile Tessariol) 7:29.25
3. Olaszország (Stefano Di Cola, Matte Ciampi, Alice Mizzau, Antonietta Cesarano) 7:31.85
4. MAGYAROSZÁG (Márton Richárd, Mészáros Dániel, Pádár Nikolett, Ábrahám Lilla) 7:34.55

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában