Két meccs, egy pont

2022.08.19. 21:14

Női NB I.: szegedi bravúrpont a Puskás Akadémia otthonában

Két lesgólt hozó első félidő után két érvényes találat is született Felcsúton. A női labdarúgó NB I.-ben újonc KÉSZ-St. Mihály-Szeged a második fordulóban szerezte meg első pontját a Puskás Akadémia otthonában.

Becsei Dávid

A Felcsúton pontot szerző KÉSZ-St. Mihály-Szeged NB I.-es női labdarúgócsapata.

Forrás: KÉSZ-St. Mihály-Szeged Facebook-oldala

Sikerült végrehajtani, amit elterveztek. Stabilan védekeztek a szegedi lányok Felcsúton. Bár Puskás támadott többet, csak egy lesgóllal tudta feltörni Skoric Tamara kapuját az első játékrészben. Érvénytelen találat született a másik oldalon is, Dékány Dóra jegyezte. 

A szünet után feljebb tolták védekezésüket a hazaiak, az 57. percben a vezetést is megszerezték. 

Palakovics tizenhat méterről megeresztett lövését Skoric a kapufára tolta, de a labda a gólvonalon a másik lécig gurult, majd a hálóban kötött ki. 

Nagy erőket mozgósítottak a hazaiak a második gólért, de állta a sarat a KÉSZ-St. Mihály-Szeged védelme, Papp Szidóniáék olykor kontratámadást is vezethetett. 

Egy ilyenből sikerült egyenlíteni, miután a szerb válogatott Milana Knezevics cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd nagyjából tíz méterről a kapuba gurított a 77. minutumban. 

A hajrá még tartogatott egy veszélyes Puskás Akadémia-támadást, de Skoric szögletre ütötte a labdát. Egy ponttal gazdagodott a St. Mihály Felcsúton, a 3. fordulóban augusztus 27-én szombaton 17.30-tól az Astra vendégei lesznek Major László vezetőedző tanítványai. 

Major László: – Gratulálok a lányoknak, hogy sikerült egy pontot szereznünk. Hátrányban is volt tartása a csapatunknak, egy nagyszerű kontra után pedig szép gólt szereztünk, ami bravúrpontot ért számunkra. Édesapám mindig azt mondta, hogy idegenben jó az iksz, egyet is értek vele, pláne egy olyan csapat ellen, mint a mai ellenfelünk, amely az előző szezont az ötödik helyen zárta a bajnokságban. 

Puskás Akadémia–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–1 (0–0) 
Női labdarúgó NB I., 2. forduló. Felcsút, Pancho Aréna. Vezette: Kovács Fanni (Szabó L., Juhász D.). 
Puskás Akadémia: Pongrácz – Palakovics, Bokor (Mayer, 79.), Harmat, Szemán-Tóth, Sipőcz, Tamók (Zán-Fábián, 55.), Diószegi (Németh V., 64.), Kovács A., Sinka, Nagy L. Vezetőedző: Halászi Kinga Tamara. 
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Skoric – Pacsuta, Marcea, Papp Sz., Micic, Nagy V. (Balázs, 72.), Sajti (Vincze, a szünetben), Dékány (Tornyi, 83.), Pilán, Knezevics (Futaki, 92.), Suták. Vezetődző: Major László. 
Gólszerzők: Palakovics (59.), ill. Knezevics (77.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában