Helyi sport

2022.08.25. 12:20

Olasz Annának nem volt ideje gondolkozni

Tíz kilométeren hatodik lett, a váltóval pedig ezüstérmet szerzett Olasz Anna. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója ezzel lemásolta a világbajnoki szereplését, ugyanakkor úgy érzi, még maradt benne egy kevés a 10 km-es futamon.

Vajgely Pál

Olasz Anna boldogan zárta le az Eb-t.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Újabb érem egy világversenyről: Olasz Anna ugyanis ezüstérmet nyert a magyar váltó tagjaként a vizes világbajnokságon a nyílt vízi úszók versenyében, míg egyéniben hatodik helyen végzett a 10 km-es futamban – ezzel egyébként ugyanazt az eredményt hozta, mint nem sokkal korábban a világbajnokságon. 

– Mentálisan volt nehéz ez az Eb, fizikálisan maga a verseny semmivel nem volt nehezebb, mint bármelyik másik 10 km. Persze, a nagy hullámokban nehezebb úszni, de nem ez volt az első ilyen versenyem. Olyan technikával úszok, akinek ezek a hullámok kevésbé zavaróak. Ez volt a második világverseny idén, már az Eb előtt is éreztük, hogy túl hosszú volt ez a szezon. Huszonkét éve úszom, tizenhárom éve vagyok válogatott sportoló, megedződtem ez alatt az időszak alatt – mondta lapunknak Olasz Anna.

Világbajnokság után Európa-bajnokságra kellett felpörögnie a HAÁSZ SZUE versenyzőjének, de a formára nem panaszkodhatott.

– Az Eb előtt két héttel úgy éreztem, jobb formában vagyok, mint a világbajnokság előtt. Mire odajutottunk, hogy úszni kell, már nagyon örültem annak, hogy vége lesz. A helyezésemmel elégedett vagyok, de úgy érzem, még volt egy pici az úszásomban, harcban lehetettem volna az érmekért is. Én is hibáztam, de nem bosszankodtam, mert gyorsan jött a váltó, és nem volt időm agyalni azon, hogy mi történt a 10 km-en. A váltóba beleadtam ezt a kis frusztráltságomat, szerencsére sikerült nagyon jól úszni és éremmel hazajönni – összegezte saját római teljesítményét az olimpiai negyedik helyezett úszó, aki kitért rá, épségben megúszták az ostiai úszást, ahol a 25 km-en indulók futamát teljes káosszá alakította a hullámzás. – Majdhogynem ugyanakkora hullámok voltak nekünk is, de csak 1250 métert kellett úsznunk, ez azért sokat segített. Ez a hét egy kicsit pihenősebb, de nem állok le teljesen. Vár rám még két világkupa, valamint medencés verseny is, nem szeretnék most hosszabb pihenőt tartani. November végén a rövidpályás ob után veszem ki a hosszabb szünetemet – mondta az idei év folytatásáról Olasz Anna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában