Könnyedén győzték le a zvezdát

2022.08.19. 21:55

"Öngól" is született a Pick Szeged romániai edzőmeccsén

Kétség sem férhetett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának újabb győzelméhez. Juan Carlos Pastor tanítványai a harmadik nyári edzőmeccsükön a romániai Nagyszentmiklóson a szerb Crvena zvezdát győzték le 38–20-ra. Szombaton magyar idő szerint 18 órától a román Nagybánya lesz a Tisza-partiak ellenfele.

B.D.

Rosta Miklós négy gólt vállalt a harmincnyolcból.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Az első félidő elején még vezetni is tudott a zvezda a Pick ellen. Nagyjából negyedóra elteltével helyre állt a világ rendje – gondolhatta a maroknyi, körülbelül ötven fős szegedi szurkolótábora. Ekkor már 9–6-ra vezetett az ötszörös magyar bajnok. A szünetben már kilencgólosra hízott a különbség, a mérkőzés legkülönlegesebb pillanatát pedig Szita Zoltán szolgáltatta – tudósított a meccsről a klubhonlap

A magyar válogatott balátlövő egyik átlövése a kapufán csattant, majd a kipattanó labda az egyik szerb játékos vádlijáról került a kapuba. Kézilabdában nincs öngól, így Szita ennek a találatnak is köszönhetően három góllal zárta a gyakorlást péntek este.

A szegedi játékosok és a szakmai stáb a meccset követően haza utazott, itthon töltik az éjszakát, majd holnap ismét útra kelnek. Magyar idő szerint 18 órától az előző idény román bajnoki ezüstérmesével, a Nagybányával játszanak.

Crvena zvezda (szerb)–Pick Szeged 20–38 (10–19)
Férfi kézilabda, felkészülési meccs. Románia, Nagyszentmiklós, 600 néző.
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 2, Tönnesen 2, Bombac, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Frimmel 6. Csere: Alilovic 1 (kapus), Gaber 2, Radivojevics 4/2, Bodó 2, Rosta 4, Szita 3, Blonz 3, Garciandía 2, Martins.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.
Hétméteres: 5/3, ill. 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában