Helyi sport

2022.08.05. 21:52

Suba Róbert negyedik a kajak-kenu vb-n

A kajaknégyes a B döntőben folytathatja a hétvégén, Kopasz Bálint viszont simán bejutott a K1 1000 méteres számában: mától érmekért küzdenek Kanadában.

V. P.

Fotó: Karnok Csaba

Kajak-kenu, HalifaxSuba Róbert volt az első döntőben érdekelt szegedi sportoló a Halifaxban zajló kajak-kenu-­világbajnokságon. A KL1 200 méteres számában az MVM Szeged parasportolója 52.34-es idejével a negyedik helyen ért célba. A számot honfitársa, Kiss Péter Pál nyerte.A Tisza-parti klub többi versenyzője közül Balogh Gergely, valamint a két szegedivel felálló kajaknégyes is a B döntőben lesz érdekelt a pénteki középfutamokat követően. Előbbi a K1 500 méteres középfutamban fél távnál a negyedik helyen lapátolt, s akkor még úgy tűnt, egy jó hajrával előrébb léphet, ám végül túl erős volt számára a riválisok által diktált tempó, s negyedik helyével szombaton a B döntőben fejezi majd be a világbajnokságot. 

– Szerettem volna A döntőzni, így nem vagyok elégedett. A jövőben még többet kell készülni, edzeni, és akkor biztos vagyok benne, hogy meglesz – fogalmazott Balogh Gergely. 

A K4 500-asok középfutamában a harmadik egységtől 13 századdal maradt le a magyar egység. Öt hajó is szinte együtt haladt, s a végén minimális előnnyel a csehek, a franciák és a házigazda kanadaiak szerezték meg a továbbjutó pozíciókat, így a Kuli Istvánnal és Nádas Bencével felálló négyes is a B döntőben lesz érdekelt. 

Nehéz mit mondani, a pályának gyakorlatilag egyik része sem volt jó – értékelt a vezérevezős, az MVM Szeged sportolója, Kuli István.

Az A döntőben láthatjuk vi­­szont Kopasz Bálintot, aki a K1 1000 méteres királyszámban küzdhet éremért.

– Örülök, hogy könnyedén sikerült a rajtom, utána mentem egy erős utazót, mindenkit több hajóval megelőztem. Az utolsó kétszázon jött Dostal, ő szeret a végén csatázni, nem baj, a döntőben majd megnézzük, ki lesz a jobb. Én a végén tudtam tartalékolni, ez fontos lesz délután, párosban – nyilatkozta a győri színekben versenyző 25 éves algyői világklasszis.

A pénteki napot a K2 500 méteres középfu­tam zárta: Nádas Bence és Kopasz Bálint kettőse jól kezdett, végig bírták a részben általuk diktált tempót. A tavalyi tokiói olimpián 1000 méteren negyedik magyar páros elsősorban a németekkel csatázott, egyszer egyik, másszor a másik hajó orra volt előrébb, de a célba Nádasék érkeztek elsőként. A magyar duó ezzel a teljesítménnyel a vasárnapi döntőben is esélyes lesz az éremszerzésre.

Ma három számban lesz megye sportoló az A döntőkben: 16.34-től a Bragato Giada-Nagy Bianka kettős előbb C-2 500 méteren, majd 17.14-től 200 méteren döntőzik, míg Kopasz Bálint fináléját K-1 1000 méteren 17.55-től rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában