Labdarúgó NB III.

2022.08.25. 15:36

Súlyos büntetést kapott a Makó FC, zárt kapus lesz a következő hazai meccs

Pénzbüntetés megfizetésére és a következő hazai mérkőzés nézők nélkül, zárt kapuk mögötti megrendezésére büntette meg az NB III.-as Makó FC labdarúgócsapatát az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB).

Becsei Dávid

Szeptember 4-én a PTE-PEAC elleni mérkőzésen biztosan nem ülhet majd senki a makói lelátón. Illusztráció: Karnok Csaba

– A FEB tárgyalás megtartása után a Makó–Iváncsa mérkőzéssel kapcsolatban a Makót – mert a mérkőzés lefújása után nem gondoskodott a játékvezetők biztonságáról – pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB III.-as bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását – áll a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának határozatában. 

Amint azt Csernus Imre, a Makó FC elnöke lapunknak elmondta, az említett mérkőzést követően – amely a vendégcsapat 2–1-es győzelmével zárult – a rendezők kiürítették a stadiont, majd hosszabb időt követően a játékvezető és asszisztensei a parkolóban találkozott négy szurkolóval, akik közül valaki odalépett az egyik partjelzőhöz és meglökte. A sértett rendőrt hívott és visszavonultak a játékvezetők az öltözői folyosóra. 

– Rosszabbkor nem is jöhetett volna ez a zárt kapus mérkőzés, hiszen csapatunknak óriási szüksége van a szurkolókra. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a kerítés túloldaláról a csapatunk mellett állnak majd és biztatják őket a PTE-PEAC ellen is jövő vasárnap – jegyezte meg Csernus. 

Nem először sújtja ilyen súlyos büntetéssel az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a makóiakat. 2021. novemberében az MTK elleni mérkőzésen használt pirotechnikai elemek miatt akkor egymillió forint megfizetésére kötelezte a hagymavárosi klubot. 

Ezen a hétvégén az NB III. a MOL Magyar Kupa második fordulója miatt szünetel. Jövő szerdán a Makó Ceglédre utazik a bajnokságban, majd vasárnap zárt kapuk mögött fogadja az újonc PTE-PEAC-ot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában