Helyi sport

2022.08.12. 13:02

Tizenegy szegedi a korosztályos vb-n a Maty-éren

Összesen 11 versenyző képviseli az MVM Szeged Vízisport Egyesületet a szezon legfontosabb utánpótlás-versenyén. Az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot augusztus 31. és szeptember 4. között rendezik a Maty-éren.

Munkatársunktól

Molnár Csenge is ott lesz a szegedi vb-n.

Fotós: MVM Szeged VE

Keretet hirdetett az ifjúsági és U23-as korosztályok szövetségi kapitánya: Makrai Csaba és Foltán László összesen 11 versenyezővel számol a keretben, akik az MVM Szeged VE-t erősítik.

Az ifjúságiaknál a legsűrűbb program Kiss Ágnesre vár majd, aki három számban (C1 200 és 500 méter, valamint a C2 500 méter) lesz érdekelt a korosztályos világbajnokságon, de Molnár Csanád (C2 500 és 1000 méter), valamint Ozsgyáni Bence (K2 500 és K4 500 méter) is durplázik majd a szegedi vb-n. Gyányi Levente a C2 500 vegyespárosban indul majd, Molnár Csepke C2 500 méteren, míg Szarka Krisztián és Szilágyi Balázs az 500 méteres kenunégyes tagjaként lesznek érdekeltek a vb-n.

Az U23-as korosztályban a szegedi klub friss igazolása, a felnőtt vb-n is szereplő Balogh Gergely az 500 méteres kajaknégyes egységgel biztos résztvevő, míg ugyanezen a távon Kurucz Leventével alkotott párosa szétlövéssel dönt majd a vb-indulásról, ellenfelük az Opavszky Márk-Fodor Bence kettős lesz.

Biztos duplázik viszont Molnár Csenge és Zombori Dominik: előbbi C4 500 méteren, valamint egyesben 5000 méteren indulhat, míg Zombori a C1 500 méter mellett a négyesben is elindul ezen a távon. A kanadai felnőtt vb-ről három bronzéremmel hazatérő Nagy Bianka is két számban áll majd rajthoz, a 200 méter egyes mellett Bragato Giadával alkotott párosával címvédőként indulhat az 500 méteres páros számban.

A teljes csapat augusztus 29-én költözik be a Maty-érre. Magyarország 2014 után ad újra otthont az ifjúsági, U23 gyorsasági világbajnokságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában