Helyi sport

2022.08.13. 20:17

Új egyéni csúcs Pádár Nikitől 200 méter gyorson

Új egyéni csúcsot úszott a 200 méter gyors elődöntőjében a szegedi tehetség.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szombaton két számban volt érdekelt a Rómában zajló úszó Európa-bajnokságon Pádár Nikolett. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője egyéniben 200 méter gyorson állt rajthoz. A számban junior Európa-bajnok Pádár az elődöntőben egyéni csúcsot úszott (1:57.91), és ezzel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe.

– Végre igazán nagy kétszázas úszónak éreztem magam, végig húztak magukkal a többiek, és amikor láttam, hogy százötvennél gyakorlatilag együtt vagyok Isabel Goséval, az valami elképesztő lendületet adott. Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a futamot követően a HAÁSZ SZUE tehetsége, aki vasárnap 19.08-kor döntőzik majd 200 méter gyorson.

Szombaton azonban még a 4x100 méteres váltó tagjaként volt érdekelt a döntőben Pádár Nikolett, ahol szintén ő volt a magyar csapat első embere. A váltó ugyan nagyot küzdött az éremért, ám végül az ötödik helyen ért célba: a számot a nyolcas pályáról Nagy-Britannia nyerte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában