Bosszantó hibák

2022.08.17. 20:17

Védelmi hiba okozta a Makó vesztét Balassagyarmaton

Nem játszott alárendelt szerepben, de egygólos mérkőzésen vereséget szenvedett a Makó Balassagyarmaton a labdarúgó NB III. Közép csoportjának negyedik fordulójában.

Becsei Dávid

Vasárnap az Újpest II. ellen itthon javíthat a zöld mezes Makó FC.

Fotó: Sándor Judit/MW

Elsődleges célját végrehajtotta a Makó FC Balassagyarmaton. A hagymavárosiak kapott piros lap nélkül lejátszották a mérkőzést. Az előző idényben összesen nyolc percet játszottak emberhátrányban Siha Zsolt tanítványai, idén viszont már három makói játékost is kiállítottak, így nem volt véletlen a célkitűzés. 

Már rögtön az első percben szögletet rúghattak a vendégek, ám ez nem jelentett veszélyt a hazai kapura. Tíz perc játék után megállapítható volt, enyhe mezőnyfölényben játszott a Balassagyarmat, de helyzetek nélkül. A 18. percben szép támadás végén lőtt kapura a vasárnapi 40 méteres bombagólja után „apátfalvi Maradonaként” emlegetett Juhász Jónás. Lábról lábra járt a labda, majd 20 méterről lőtt Juhász, a kapus kiöklözte a labdát majd az egyik védő mentett szögletre Rabecz elöl. A kezdeti hazai fölény a játékrész derekára kiegyenlítődött, de az ivószünetet követően nagy helyzet végén védett Bordás. Egy balról beívelt labdát lőtt el állítás nélkül a hosszún érkező Gyetvai. A szünet előtti percekben ismét többet birtokolta a labdát a vendéglátó, de ez gólhelyzetekben nem mutatkozott meg. 

Védelmi hiba pecsételte meg a Makó sorsát az 50. percben. Hazai szögletet követően Seres próbálta kifejelni a labdát, de Lamira fejelte azt, ami így a hálóban kötött ki. Hamar esély nyílt az egyenlítésre, de Sili asszisztja után Nikics az üresen álló kapu fölé lőtt. A 88. percben akár növelhette is volna még előnyét a hazai csapat, de Ferkel a keresztlécre tekerte szabadrúgásból a labdát. 

Vasárnap 17.30-tól otthon az ESMTK-tól ma hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett Újpest II. ellen térhet vissza a sikeres útra a Makó. 

Siha Zsolt: – Amíg a saját, illetve az ellenfél kapuja előtti játékhelyzeteket így oldjuk meg, nem kell arra várnunk, hogy pontot szerezzünk ebben az osztályban. Mélységesen csalódott vagyok, mert rengeteg energiát tettünk bele ebbe a mérkőzésbe, de mit sem ért. 

Balassagyarmati VSE–Makó FC 1–0 (0–0) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 4. forduló. Balassagyarmat. Vezette: Szilágyi Sándor (Kovács Z., Derda). 
Balassagyarmat: Iváncsics – Tányéros, Koszó, Gyetvai (Mátyás, 71.), Ferkel, Márton, Lami (Géringer, 84.), Majzik, Lizák, Bartos (Király O., 77.), Király Á.. Edző: Nagy Tibor. 
Makó: Bordás – Juhász J., Sili (Popgeorgiev, 56.), Seres (Varga R., 56.), Zámbori D. (Zana, 62.), Heidrich, Rabecz (Vladul, a szünetben), Pócs T., Sziklási, Nikics, Lévai (Kiss L., 71.). Edző: Siha Zsolt. 
Gólszerző: Lami (50.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában