Helyi sport

2022.09.05. 15:00

312 perc után törte meg a makói gólcsendet

Rovatunkban az elmúlt forduló legjobb Csongrád-Csanád megyei góllövőjét mutatjuk be. A legutóbbi hétvégén csak duplázó akadt a megyei I. és II. osztályban, ezért kissé rendhagyó módon az NB III.-as Makó támadóját, Popgeorgiev Panteliszt választottuk a forduló gólvadászának, aki egy duplával vette ki a részét a PTE-PEAC elleni győzelemből.

Popgeorgiev törte meg a makói gólcsendet.

Fotó: Kuklis István

A július 31-i nyitófordulóban győzelmet aratott a Makó FC: az ezt követő öt bajnokin, valamint a szolnoki kupameccsen azonban nyeretlen maradt a csapat. Vasárnap azonban megtört a jég, 312 perc után újra gólt tudott szerezni a csapat a PTE-PEAC ellen 3–1-re megnyert bajnoki alkalmával.

Az elmúlt hetekben is megvoltak a helyzeteink, csak egyszerűen semmi nem ment be. Kapufák, lesgólok, rosszul jött ki a lépés. Vasárnap befele pattant az, ami eddig kifele, de így is lőhettünk volna még többet..

. – mondta lapunknak Popgeorgiev Pantelisz, aki öt perc alatt kétszer is eredményes volt a pécsiek elleni bajnokin. 

– Az elsőnél a középső védőnk szöktette a középpályásunkat, de a kapusnak rosszul sikerült felszabadítania, majd a csatárunk elém passzolt, én pedig beemeltem húsz méterről. A másodiknál kaptam egy indítást, a kapusra vezethettem, és elpasszoltam mellette. Egy fejesem a kapufát találta el, és akadt egy ziccerem, amit a kapus lábbal fogott, kicsit jobban figyelek, megvan a mesterhármas – idézte fel találatait a 27 éves játékos.

A Makó az elmúlt öt hét alatt összesen nyolc mérkőzést játszott le, és a tabella 15. helyéről várhatja a folytatást. A sűrű időszak után azonban most szellősebb lesz a program, vasárnap Monoron folytatják a bajnokságot, majd jön egy kéthetes szünet.

– Nem fociztak le minket az elmúlt hetekben, nem éreztem görcsösnek a csapatot, de persze felszabadultunk a győzelem után, hiszen régen ünnepelhettünk. Eddig örültünk, hogy sűrű volt a program, hiszen rövid időn belül volt lehetőségünk javítani. Úgy érzem, és bízom is benne, hogy ezzel a győzelemmel megfordult valami nálunk, egy idegenbeli győzelem pedig vissza is segíthet bennünket arra az útra, amelyen még tavaly elindultunk – zárta Popgeorgiev Pantelisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában