Férfi kézilabda

2022.09.30. 15:34

A Ferencváros érkezik a Pick Arénába

Sorozatban három elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzést követően a Ferencváros ellen kezdi a nehéznek ígérkező októbert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Idegenbeli nemzetközi meccset követően csap össze a két együttes a Pick Arénában szombaton 19.30-tól, a találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Becsei Dávid

A zöld-fehérek ellen Szita Zoltánra (a labdával) is több lehetőség várhat elől és hátul is.

Fotó: Karnok Csaba

– Megérdemelt sikert aratott ellenünk a Kiel, de 35-40 percig nagyon jól játszottunk, a szünetben a vezetést is megérdemeltük volna. Vereségünk oka az elvesztett labdák számában keresendő. Tomás Mrkva tizenhét védést mutatott be, de további öt-hat labdánk elkerülte a kaput, amiknek következtében a Kiel könnyű gólokat tudott szerezni – nyilatkozta még a mérkőzést követően Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője. 

Mindkét csapat hétközi nemzetközi vereséget követően érkezik a mai meccsre, azonban teljesen más szájízzel. A Pick Szeged egy félidőn át pariban volt a THW Kiel vendégeként, a második félidő elején viszont gyorsan eldöntötték a két pont sorsát a hazaiak és nyertek 34–29-re. 

A nyáron három válogatott játékossal, Balogh Zsolttal, Borbély Ádámmal és Lékai Mátéval megerősített Ferencváros is érdekelt a nemzetközi kupaporondon. A zöld-fehérek az Európa-liga csoportköréért rendezett selejtező első mérkőzésén Bukarestben léptek pályára szerdán, a Steauától 33–31-es vereséget szenvedtek. 

A szoros vereség vezéráldozatot is követelt a az egykori klasszis balszélső, Pásztor István edzette Fradinál, ugyanis a magyar válogatott keretbe is meghívót kapott Ónodi-Jánoskúti Máté orrcsontja egy durva szabálytalanságot követően eltört. Rá több hét kihagyás vár, ma biztosan nem lép pályára, csapata viszont a visszavágón még kiharcolhatja a csoportkörbe jutást. 

Egy párharcot már sikeresen megnyert az FTC az El-ben, ugyanis a román Nagybányát – a Pick edzőmeccsen 31–26-ra nyert ellene – kettős győzelemmel gyűrte le (36–27, 38–22). A bajnokságban a Gyöngyöst (41–28) és a Dabas (33–26) győzte le a Fradi, a nyáron átalakult Tatabánya otthonából (37–30) viszont pont nélkül távozott. 

A szegedi klub honlapján mutatott rá, milyen patinás párharcot rendeznek holnap. Eddig 48-szor találkozott a Pick és az FTC, először 1976-ban. Harmincöt alkalommal szegedi siker született, hétszer a fővárosiak nyertek, míg hatszor döntetlennel zártak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában